Tarih: 26.02.2015 06:26

Tapular Başkan Aydın’dan

Facebook Twitter Linked-in

Tapular Başkan Aydın’dan

Sivas Belediyesi’nde düzenlen törende Alibaba Mahallesi Gecekondu önleme Bölgesi’nde bulunan ve tapuları olmayan vatandaşlar tapularını Belediye Başkanı Sami Aydın’dan aldı.

Tapularını alan vatandaşlara müjde de veren Başkan Aydın, Esentepe Bölgesi ve Alibaba Bölgesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili kararın Bakanlar kurulunda imzalandığını söyledi.

Sivas Belediyesi İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın; “Alibaba Bölgesinde 1990’lara dayanan problem söz konusu idi. Sorunların çoğunu çözdük. Sorunları çözen bir belediyeciliği ön plana çıkarmak istiyoruz. Bunları yaparken yasalara uygun olarak yapıyoruz” dedi.

Alibaba bölgesi ile ilgili revizyonda yapılan değişiklik hakkında bilgi veren Başkan Aydın; “İmarla ilgili yapılan değişiklik gelecekte o bölgelere kentsel dönüşümün yapılmasını kolaylaştıracaktır. 2-3 katlı bölgelerde kentsel dönüşüm yapmak yeni bir mahalle kurmak çok daha kolay. Böyle bir değişik o bölge için büyük bir avantaj. Alibaba Bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmamız var. Bulunduğunuz bölgede çalışma yapmanız için mevzuata göre engel yoktur. Sivas’ta kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak istiyoruz. İlki bu sene 2015 yılı itibariyle Esentepe Bölgesi dediğimiz en az 3-4 mahalleyi kapsayan çalışmayı başlatıyoruz. Bu konuda Bakanlar Kurulundan karar çıktı. Bakanlar Kurulundan çıkan karar Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’da onayladıktan sonra Sivas’taki ilk kentsel dönüşüm çalışmamız resmen başlamış olacak. Her bölge her mahalle bu projenin benzerini kendi bölgesi içinde talep edecek. Bizde adım adım Sivas’ı yaşamaktan zevk aldığımız her türlü ihtiyaçlarımızı karşılayan gerçekten hem çağdaş hem ekonomik evlere mahallelere kavuşmamızı sağlayacak bir şehre dönüştürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendi mülkiyetini istediğiniz gibi değerlendirme fırsatı bulacaksınız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —