Taha’ya “Başpehlivan” Desteği

Sivas’ın güreşteki gururu Avrupa Şampiyonu Taha Akgül’e en büyük destek Başpehlivan Ali Gürbüz’den geldi

SPOR 26.08.2014 03:47:41 1421 0
Taha’ya “Başpehlivan” Desteği

Taha’ya “Başpehlivan” Desteği

Sivas’ın güreşteki gururu Avrupa Şampiyonu Taha Akgül’e en büyük destek Başpehlivan Ali Gürbüz’den geldi

Dünya şampiyonasının hazırlıklarını Ankara’da sürdüren Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçimiz Taha Akgül’e destek, Başpehlivan Ali Gürbüz’den geldi.

A Milli Serbest Güreş Milli Takımı, dünya şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde Güreş Federasyonunun Elmadağ’daki tesislerinde kampa girdi. Milli takımımızın madalya umutlarından son üç Avrupa Şampiyonası’nın altın madalyalı ismi Taha Akgül, antrenmanlarını Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile sürdürecek.

Sivas’ın gururu Milli güreşçi Taha Akgül yaptığı açıklamada, sıkletinde antrenman partneri bulmakta zorlandığını belirterek, Ali Gürbüz ile yapacağı çalışmaların form durumuna olumlu yansıyacağını söyledi.

Son Avrupa şampiyonasına 96 kilo güreşçileriyle antrenman yaparak gittiğini hatırlatan Akgül, “Bu benim adıma gerçekten büyük bir dezavantaj oluşturdu. Ali Gürbüz’ün kampa gelmesi benim daha iyi bir çalışma ortamı bulmamı sağlayacak. Çok tecrübeli bir isim ve bana yardımcı olacağından hiç şüphem yok. Kendi sıkletimde ve iyi bir rakiple hazırlanmak formuma çok katkı verecek” diye konuştu.

Ali Gürbüz ile eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Akgül, “Başpehlivanlarımızdan Recep Kara ve Hamza Köseoğlu da ağır sıkletlerle antrenman yapmam gerektiğini bildikleri için kampa katılarak bana yardımcı olmak istiyorlar” şeklinde sözlerini tamamladı.

GÜRBÜZ: “ALTIN MADALYA TAHA’NIN OLACAKTIR”

Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ise Taha Akgül’ün dünya şampiyonasında altın madalyaya uzanacağına olan inancını dile getirdi.

Yaklaşak 1,5 senedir cezalı olduğunu, bu süreçte dizinden ameliyat geçirdiğini anlatan Gürbüz, şunları söyledi:

“Milli takım kampına Taha kardeşimize dünya şampiyonası hazırlıkları için antrenman vermeye geldim. Türkiye’de gerçekten ağır sıklet sporcu sıkıntısı var. Taha’nın antrenman alacağı arkadaşı çok az. Ben de elimden geldiği kadar kardeşimizi şampiyonaya hazırlamak için destek vereceğim. Üç Avrupa şampiyonluğu bulunan dünya üçüncüsü Taha’yı dünya şampiyonluğundan başka sonuç kesmez. Altın madalya Taha’nın olacaktır. İkincilik veya üçüncülük mutlaka önemli başarılardır ama Taha gibi büyük bir sporcu için başarı sayılmaz diye düşünüyorum. Ondan beklentiler çok büyük, onun da bu beklentilere en başarılı şekilde cevap vereceğine inanıyorum.”

Yorumlar (0)

Kantar: Güçlü hedeflerle 2026’ya giriyoruz

Özdemir’den İş Dünyasına Yeni Yıl Mesajı

Vali Şimşek Sahada: Hasta Vatandaş İçin Yol Açıldı

Kimsenin Ötekileştirilmediği Bir Türkiye Diliyoruz

Sivas’ta Mesleki Eğitime Yeni Atölye Kazandırıldı

Erdoğan: Planlı ve Disiplinli Çalışma Başarıyı Getirir

Sivas’ta Gönülleri Isıtan Açılış

Yüksel Başkan Hakk’a yürüdü

Öğrencilerden Yavuz Bülent Bakiler’e Duygu Dolu Anma Programı

Sivas’ta Süneyle Mücadele Yapay Zeka İle Güçleniyor

Sivas’ta “Şiddetsiz Aile Güçlü Toplum” Söyleşisi Düzenlendi

Müftü Limon’dan Din Görevlileriyle Gençlik Odaklı Buluşma

  • Cuma -14.5 ° / -28 ° Dondurucu sis
  • Cumartesi -11 ° / -26.4 ° false
  • Pazar -5.3 ° / -19.5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9