Tarih: 27.11.2019 08:53

SÖZ ECZACILARIN

Facebook Twitter Linked-in

Türk Eczacıları Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Eczacılık Federasyonu Avrupa Bölgesel Konferansı, Ankara’da başladı.

Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Uluslararası Eczacılık Federasyonu Başkanı Ecz. Dominique Jordan; bilim, eğitim ve pratiği bir arada toplayan bir kuruluş olduklarını ve eczacılık pratiğini iyileştirmek yoluyla dünya sağlığını da iyileştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Konferans’ın yüzyıllar önce eczacılığın icra edildiği Anadolu topraklarında gerçekleştiriliyor olmasının önemine değinen Jordan konuşmasında, “Bu tarihsel toplantının kendi başkanlık sürecimde yapılıyor olmasını önemli buluyorum. Bu Konferans yoluyla bölgesel ve küresel katkıda bulunacağımıza inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, konuşmasına: “Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun tarihinde yaptığı ilk Avrupa Kongresi’ni Ankara’da gerçekleştirme fırsatı bulduk. Ankara’ya gelerek bu tarihi ana bizimle birlikte ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı. Çolak, eczacıların herkes için sağlığın sağlanmasında çok önemli bir rol oynadığını söyleyerek: “Geçtiğimiz yıl, 25 Ekim 2018’de yayımlanan Astana Bildirgesi’nin bir sonucu olarak eczacılar, bu hedefin gerçekleşmesi için canla başla çalışmaya hazır. Kendisini yenilemeye, eğitim almaya ve vermeye, iş gücünü etkili ve verimli kullanmaya, teknolojiden faydalanmaya, koruyucu sağlığın daha güçlü bir parçası olmaya hazır. Konferansımız işte bu hazırlık sürecini pekiştirecek diye inanıyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —