Tarih: 24.12.2018 20:23

Sosyal medyayı bilinçli kullanın

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi´nde Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrenci Kulübü tarafından ?Sosyoloji Söyleşileri-2´ kapsamında ?E-Sosyalleşme ve Siber Güvenlik´ konulu etkinlik düzenlendi. Edebiyat Fakültesi B Binası Konferans Salonu´ndaki etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Halil İbrahim Delice, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mazlum, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Tunçel, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sosyoloji Kulüp Başkanı Melike Albayrak, ?siber suçu? herhangi bir bilişim sisteminin güvenliğini tehlikeye düşürecek faaliyetlerde bulunmak olarak tanımladı ve önemli uyarılarda bulundu.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mazlum ise ?Günümüzde artık endüstri 4,0 değil; endüstri 5,0´dan söz edilmeye başlandı. Son olarak da iletişim bilişim dönemi sürecini yaşıyoruz. Bu anlamda bilgi toplumu, dijital toplum gibi kavramlarda çok sıkça kullanılır hale geldi? şeklinde konuştu.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Delice ise ?Hayatımızı yönlendirmemize vesile olacak bilgiler burada tartışılacak, aktarılacak. Belki bilinçlendirme açısından önemli sonuçlar doğuracak? ifadelerini kullandı.

Etkinlikte sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yanları, bilinçli kullanılması konusunda neler yapılması gerektiği anlatıldı. Sosyal medyanın bilinçli kullanılmaması halinde karşılaşılacak sosyal ve cezai sorumluluklarla ilgili anlatım yapılan programda kişilerin sosyal medyayı yanlış kullanmaları neticesinde ne gibi suçlarla karşılaşacağı anlatıldı. //SULTAN ŞEHİR//

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —