İki yıl önce yönetimin görevden alınarak kayyum atanmasının ardından sessizliğe bürünen Ziraat Odası, Yüksek Seçim Kurulunun(YSK) seçim kararıyla genel kurula gidebildi.
Sivas Ziraat Odası`nda Çetindağ Dönemi
İki yıl önce yönetimin görevden alınarak kayyum atanmasının ardından sessizliğe bürünen Ziraat Odası, Yüksek Seçim Kurulu’nun(YSK) seçim kararıyla genel kurula gidebildi.
İki yıl önce yönetimin görevden alınarak kayyum atanmasının ardından sessizliğe bürünen Ziraat Odası, Yüksek Seçim Kurulu’nun(YSK) seçim kararıyla genel kurula gidebildi. Seçimde Hacı Çetindağ ve Durmuş Şeker aday oldu. Seçimleri Hacı Çetindağ 20 oy farkla kazandı.
Çiftçilerin odası olarak bilinen Ziraat Odası 2 yıl aradan sonra genel kurula gitti. Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan genel kurulda Hacı Çetindağ ve Durmuş Şeker aday oldu. Seçimli toplantı gündem tartışmasıyla başladı. Genel kurul için yönetimde bulunan kayyum heyeti, YSK’nın seçim kararı aldığı gerekçesiyle tek maddelik seçim yapılması yönündeki gündemi tartışmaya neden oldu.
Salonda İlçe Seçim Kurulu görevlileri, sabah saatlerinde seçim için hazırlık yaptı. Delegelerin toplanmasıyla birlikte seçime geçileceği anons edilince Ziraat Odası Başkan Adayı Durmuş Şeker itiraz etti. Hacı Çetindağ ve kayyum heyeti ise direkt seçim yapılmasını istedi. Salondan bazı delegelerinde divan oluşturulması ve gündem belirlenmesi yönünde telkinleri olunca YSK yetkilileri beklemeye başladı. Bu arada her iki taraf arasında yapılan görüşmelerde gündem belirlendi. Her iki adayın ortak imzasıyla divan kuruluna Muammer Mercan başkanlığında ortak isimler belirlendi.
Delegelerin oyuyla divan göreve başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından aday listelerinin tanıtılması ile divan görevini tamamlayarak görevini YSK görevlilerine devretti. Görevlilerin başlattığı seçim oldukça sakin ve demokratik bir ortamda gerçekleşti.
“DEMOKRASİ ADINA BAYRAM”
Basın mensuplarına açıklamada bulunan başkan adaylarından Durmuş Şeker, 2012 yılında taraflı bir müfettiş raporuyla yönetimin kayyuma devredildiğini kaydederek, "30 gün içinde seçime gidilmesi gerekirken 2 yıldır demokrasiyi by-pass ettiler. Adalet gerçekleşti ve demokrasinin gereği olan seçim bugün yapılıyor. Atanmışlar tarafından yönetilen bir oda olmaktan kurtarıldığı için de memnunuz. Seçilmiş en iyi atanmıştan daha iyidir." dedi. Delegeler ve demokrasi adına bir bayram yaşadıklarını anlatan Şeker, "Delegelerin 2 yıldır dışlandığı acı tablonun sona erdiğini görüyoruz. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun. Burada galip olan demokrasidir. Milli iradenin tecelli etmesi çok önemlidir." şeklinde konuştu.
“SEÇİMLE DEĞİL HİZMETLE ANILMALI”
Adaylardan Hacı Çetindağ ise 5 ay aradan sonra yeniden seçim yapılacağını aktardı. Ziraat Odası’nın bundan sonra seçimle değil, çiftçilere yaptığı hizmetle anılması gerektiğine vurgu yapan Çetindağ, şöyle devam etti: "Ziraat Odası anayasal kuruluş, elinde çok imkân var. Sürekli çiftçilerle işbirliği yaparak onların yanlarında olması gereken bir kuruluş. Ziraat Odası Ahmet Ataman’dan bu tarafa hep seçimlerle ve dedikodularla gündeme geldi. İnşallah bundan sonra seçimle değil yaptığı hizmetlerle öne çıkar. Kim kazanırsa kazansın, kaybeden kazananı tebrik etmeli. İnşallah bundan sonra o da gerçek gündemi olan çiftçilere hizmetle anılır."
Genel kurulda 196 delege meclis üyelerini belirlemek üzere oy kullandı. Her iki aday da hayırlı uğurlu olsun temennisiyle oy kullandı. Durmuş Şeker’in ‘demokrasiyi yok sayanlar utansın’ diyerek oyunu sandığa attı.
Seçimi Hacı Çetindağ’ın listesi 20 farkla kazandı. Durmuş Şeker’in listesi ise 77 oy aldı. Ziraat Odası 5 ay sonra olağan genel kurul yapmak üzere delegelerini yeniden toplayacak.