Sivas’ta okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Millî Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmaların başarıyla uygulandığı kentte 5 yaş okullaşma oranı %98’e ulaştı.

EĞİTİM 14.12.2022 13:54:00 1948 0
Sivas’ta okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Sivas’ta, okul öncesi eğitim alanında yapılan yatırım ve çalışmalar meyvelerini veriyor. Millî Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda kentte kapsamlı bir okul öncesi eğitim planı hazırlanırken, bu kapsamda yeni yapılan anaokulları, açılan ana sınıfları ve diğer çalışmalar ile birlikte kentte okul öncesi okullaşma oranı yüzde 100’e yaklaştı. 

Sivas’ın eğitim altyapısı ve fiziksel yeterlilik açısından oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, “Eğitimin her kademesinde olduğu gibi okul öncesi eğitimde de ilimiz çok iyi bir noktada. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in okul öncesinin yaygınlaştırılması ve beş yaşta okullaşma oranının %100’e ulaştırılması çalışmaları doğrultusunda ilimizde yüzde 45 olan 5 yaş okullaşma oranı 1 yıl içerisinde yüzde %98’e ulaştı. Bunu yüzde 100’e taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Sivas’ta okul öncesi eğitim alanında yürütülen çalışmaların detaylarını paylaşan Aslan, “2022 yılında Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında ilimizde BİLSEM Anaokulu hizmete açıldı. Bunun yanı sıra; Alibaba Anaokulu, İsmail Işık Anaokulu, Şeyh Şamil Anaokulu ve Tuzlugöl Anaokulumuzda inşaat çalışmaları tamamlanarak eğitim-öğretime açıldı. Planlamalarımız doğrultusunda ilimize 6 yeni anaokulu daha kazandırılacak. Yeni anaokullarımızın yanı sıra mevcut okullarımızda da imkân ve fiziki koşullar doğrultusunda yeni anasınıfları oluşturuyoruz. Bu kapsamda onarım ve donatım çalışmalarını tamamlayarak 100 yeni ana sınıfı oluşturduk. Okul öncesi eğitim çağındaki tüm çocuklarımızın imkân ve fırsat eşitliğinden yararlanabilmesi için anasınıfı öğrenci sayısı 100 ve üzeri olan ilkokulların anasınıflarını anaokuluna dönüştürdük. Bu çerçevede il merkezinde Şehit Hakan Yurtoğlu Anaokulu, İnönü Anaokulu, Şehit Adnan Saka Anaokulu, Yavuz Selim Anaokulu ve Suşehri ilçemizde Kemalpaşa Anaokulu olmak üzere ilimiz genelinde toplam 6 anaokulu oluşturuldu.” dedi.

10 KÖYDE GEZİCİ ÖĞRETMEN SINIFI UYGULAMASI YAPILDI…

Okul öncesi eğitim alanındaki imkan ve fırsatların en ücra yerleşim yerine ulaşması noktasında da önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Aslan, “Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda bu konuda da gerekli planlamaları yaparak çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim alarak ilkokula başlaması hedefinin gerçekleşmesi amacıyla “Gezici Öğretmen Sınıfı” ile “Taşıma Merkezi Ana Sınıfı” modelleri ilimizde başarıyla sürdürüyoruz.  Bu kapsamda 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında merkeze bağlı Tepeönü, Yeniboğazkesen, Sivritepe ve Akçamescit köyleri, Suşehri’nde; Yaygınsöğüt, Günlüce, Kozçukur, Yukarıakören, Altınyayla’da Paşaköy ve Yeşilyurt Köyü olmak üzere il genelinde toplam 10 köyümüzde ‘Gezici Öğretmen Sınıfı’ uygulaması gerçekleştirdi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında ise il merkezinde Ebuhan ve Karagömlek ile Gürün’de Sularbaşı ve Kızılören köyleri olmak üzere toplam 4 köyde ‘Gezici Öğretmen Sınıfı’ uygulaması yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ YEMEK İMKANLARINDAN ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİ DE FAYDALANIYOR…

Millî Eğitim Bakanlığı’nın geliştirdiği sosyal politikalarla da öğrencilere destek vermeye devam ettiğini belirten Aslan, Sivas'ta bu kapsamda 15 bin 828 öğrenciye ücretsiz yemek imkânı sağlandığını belirtti. Aslan, okul öncesi öğrencilerinin de bu imkânlardan yararlandığına dikkat çekti. 

Bu kapsamda şartları elverişsiz yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumlarında bir öğünlük beslenme desteği sağlandığını belirten Aslan; “İl merkezinde Lütfi Fikret Tuncel İlkokulu ve TOKİ Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü İlkokulundaki 123 öğrencimiz, Suşehri İlçemizde ise Şehit Sezai Seven İlkokulu ve Şehit Bayram Yüce İlkokulunda eğitim gören 20 öğrencimize beslenme desteği sağlamaktayız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Kantar: Güçlü hedeflerle 2026’ya giriyoruz

Özdemir’den İş Dünyasına Yeni Yıl Mesajı

Vali Şimşek Sahada: Hasta Vatandaş İçin Yol Açıldı

Kimsenin Ötekileştirilmediği Bir Türkiye Diliyoruz

Sivas’ta Mesleki Eğitime Yeni Atölye Kazandırıldı

Erdoğan: Planlı ve Disiplinli Çalışma Başarıyı Getirir

Sivas’ta Gönülleri Isıtan Açılış

Yüksel Başkan Hakk’a yürüdü

Öğrencilerden Yavuz Bülent Bakiler’e Duygu Dolu Anma Programı

Sivas’ta Süneyle Mücadele Yapay Zeka İle Güçleniyor

Sivas’ta “Şiddetsiz Aile Güçlü Toplum” Söyleşisi Düzenlendi

Müftü Limon’dan Din Görevlileriyle Gençlik Odaklı Buluşma

  • Cuma -14.5 ° / -28 ° Dondurucu sis
  • Cumartesi -11 ° / -26.4 ° false
  • Pazar -5.3 ° / -19.5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9