11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı fidan dikim etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Sivas’ta 21 farklı lokasyonda toplam 90 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2019 yılında başlatılan Millî Ağaçlandırma Günü, bu yıl da Sivas’ta büyük bir katılımla kutlandı. Kentteki ana program, “Şahidimiz Toprak, İmzamız Fidan, Sevdamız Yeşil Vatan” sloganıyla Sivas-Ankara Karayolu üzerindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirildi. Altıncı kez düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, “Türkiye Yüzyılına Nefes” kampanyası kapsamında fidanları toprakla buluşturarak çevre bilincine destek verdi.

Gelecek nesillere daha yeşil bir Sivas bırakma amacıyla düzenlenen programda, doğaya katkı sunmanın ve yeşil alanları artırmanın önemi vurgulandı.

Etkinlikte konuşan Sivas Vali Vekili İlhami Doğan, ağaçlandırma çalışmalarının yalnızca çevresel bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda milli bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kamu kurumları temsilcileri, öğrenciler ve gönüllü vatandaşlar fidan dikimine katılarak geleceğe nefes oldu.
