Sivas’ta Kadınlara Afet Bilinci Eğitimi
Sivas Belediyesi, afetlere karşı toplumsal hazırlığı artırmak amacıyla kadınlara yönelik afet bilinci eğitimi düzenledi.
Sivas Belediyesi Acil Durum Müdürlüğü, toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesi ve daha dirençli hale getirilmesi amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, belediye bünyesindeki Heyecan Merkezleri’nde kurs gören ev hanımlarına yönelik afet farkındalık eğitimi düzenlendi.

Yaklaşık 450 kadın kursiyerin katıldığı eğitimlerde, olası afet durumlarında doğru davranış biçimleri, risklere karşı alınabilecek önlemler ve temel ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılar, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilinçlendirildi.

Eğitim programına Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Av. Esra Meran Uslu da katılarak kadınlarla bir araya geldi. Uslu, burada yaptığı konuşmada afetlere hazırlığın bireysel farkındalıkla başladığını vurgulayarak, “Toplumun her kesimini bu sürece dahil ederek daha güçlü ve hazırlıklı bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen bu tür eğitimlerin, şehir genelinde afet bilincinin yaygınlaştırılmasına ve toplumsal dayanıklılığın artırılmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"
(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor
Kadın İçin Adalet, Toplum İçin Huzur
Sivas’ta Anlamlı İftar Buluşması
STSO Başkanı Özdemir: Sivas’ta Üretilen Ürünler AB Ürünü Etiketiyle Dünya Pazarına Açılacak
KGK/GJC HABER NEWS: Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Meksika temsilcisi Federico La Mont yazdı
Aslan; Türk milleti olarak buna sessiz kalamayız
- Cumartesi 6.9 ° / -2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 6.4 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 6.9 ° / 2.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





