Atıl Binalar ve İklim Değişikliği Yasası Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya paydaş kurum temsilcilerinin yanı sıra, ilçe kaymakamları da Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden katıldı.
Gündemde, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak İklim Değişikliği Yasası’nın il genelindeki uygulama esasları vardı. İlimizdeki atıl binaların tespit edilip listelenmesi, depreme dayanıksız olanların yıkımı ve kullanımı mümkün olan binaların kamu kurumlarının hizmetinde değerlendirilmesi konuları detaylı biçimde ele alındı.
Toplantı ile hem iklim değişikliğiyle mücadelede sürdürülebilir adımlar atılması hem de kent güvenliğinin artırılması hedefleniyor.