TBMM'nin açılışının 105. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sivas'ta kutlama programı düzenlendi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı P. Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun, Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, askeri ve sivil erkan, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, "23 Nisan, aziz ecdadımızın nice şanlı zaferlerle kazandığı, milletimizin kendi kaderini tayin etme iradesini tüm dünyaya haykırdığı gündür..." dedi.
Öğrencilere hitap ederek önemli mesajlar veren Erdoğan, "Sizler, en kıymetli varlığımız, ülkemizin geleceğisiniz. Maarif ailesi olarak, ülkümüz; sizleri millî ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı, çağın gereklilikleri ile donanmış, medeniyet kurucusu bilge nesiller olarak geleceğe hazırlamaktır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin ortaya koyduğu bu mefkûre ile ülkemizin gelecekteki nice yüzyıllarına sizler ışık tutacak, devraldığınız kutlu mirası, nice kutlu muştularla sizden sonraki nesillere miras bırakacaksınız." ifadelerini kullandı.
"ÇOCUKLARIMIZIN GÖNLÜNE GÜZELLİKLERİ NAKŞETMELİYİZ"
"Bu dünyaya bırakılabilecek en büyük miras; yüreği vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, bilgili, kültürlü, ahlaklı, erdemli nesillerdir..." ifadeleri ile konuşmasını öğretmenler ve velilere hitap ederek sürdüren Erdoğan; "Güçlü, müreffeh bir yurt, barış, sevgi ve huzur dolu bir dünya ancak böyle bir mirasla mülkün olacaktır. O nedenle hiçbir evladımızı ihmal etmeden, bir kilimi dokur gibi onların gönlüne bu güzellikleri nakşetmeliyiz. Değerli öğretmenlerim; bu büyük sorumluluğun bilinci ile gece gündüz demeden emek verdiğinizi biliyorum. Her birinize emekleriniz için teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu kutsal görevi yılmadan, yorulmadan ilk günkü heyecanla sürdürecek, çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Bu süreçte en büyük paydaşımız ailelerimizdir. Aile, toplumun temel taşı, eğitimin ilk ocağıdır. Ailelerimizin ilgi ve desteği olmadan, arzu ettiğimiz başarıları yakalayabilmemiz mümkün değildir. O nedenle, okul ile aile arasındaki bağın güçlü tutulmasına büyük önem veriyoruz. Çocuklarımız için el ele gönül gönüle verecek, onların ve onlardan sonra gelecek nesillerin mutluluk ve huzurla yaşayacağı bir gelecek için hep birlikte emek vereceğiz." şeklinde konuştu.
"BİR YANIMIZ BURUK, BİR YANIMIZ MAHZUN"
Konuşmasında Filistinli çocukları unutmayan Erdoğan, "Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yaşarken, bir yanımız buruk, bir yanımız mahzun... Çocukların bayramı olan bu gün de, Filistin'de katledilen, öksüz-yetim bırakılan, eşi benzeri görülmemiş bir acıya ve zulme uğrayan çocukların, mazlumların acısını yüreğimde taşıdığımı belirtiyor, tüm dünya çocuklarının mutlu olduğu, mazlum coğrafyalardaki zulmün, gözyaşının son bulduğu, çocuklar kadar masum, saf ve temiz bir dünya diliyorum.Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum." ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından 105. Yıl temalı gösteri sahnelendi. Ardından Bahçeşehir Koleji İlkokulu öğrencilerince hazırlanan değerler temalı "Her Renk Bir Yürek" gösterisi ve Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu öğrencilerince hazırlanan "Şanlı Bayrağım" gösterisi sunuldu. Daha sonra Fevzi Paşa İlkokulu halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Bahçeşehir Koleji İlkokulu öğrencilerinin koro ve ritim çalışmalarından oluşan gösterisi ile devam eden program, tüm öğrencilerin katılımı ile sahnelenen; "Parla Müzik Gösterisi" ile sona erdi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.
Valimiz Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri programın ardından tüm öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Şimşek, kutlama programının düzenlenmesinde emeği olan öğrenci ve öğretmenleri ise tebrik etti.