Sivas’ta Türkçe tabelaya yüzde 75 vergi indirimi
Sivas’ta Türkçe tabelaya yüzde 75 vergi indirimi
Sivas'taki tabelalarda Türkçe isim kullanan işletmelere ilan ve reklam vergisinde yüzde 75 indirim uygulamasına devam eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, değiştirilen sokak isminin tabelasını yerleştirerek esnaf ve vatandaşlara çağrıda bulundu.
SİVAS (İGFA) - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Türkçe isim kullanan işletmelere ilan ve reklam vergisinde yüzde 75 indirim uygulanacağını duyurarak esnaf ve vatandaşlara çağrıda bulundu.
2021 yılının 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' dolayısıyla şehrin bazı cadde ve sokaklarında Türkçe olmayan veya yanlış yazılan isimleri değiştirdiklerini ifade eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; geçmişte yanlış yazılan Şifahiye sokağın isminin değiştirilmesi programına katılarak Şifaiye Sokak’ın tabelasını yerleştirdi. Başkan Bilgin, Sivas Belediyesi olarak ‘Ses bayrağımız Türkçe sonsuza kadar dalgalansın’ diye şehirdeki tabelalarda Türkçe isim kullanan işletmelere ilan-reklam vergisinde yüzde 75 uyguladıklarını anımsattı.
Burada açıklamada bulunan Türk Dil Kurumu Üyesi ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı; Sivas’ta Türkçe’nin ses bayrağını dalgalandırmak için yapılan faaliyetlerin memnuniyet verici olduğunu söyledi. "Görünüşte küçüktür ama anlamı çok büyüktür" diyen Prof. Dr. Toparlı, "Kelimelerin doğru olarak bilinmesi gerekir. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a BULTÜRK Barış Ödülü
Aydem Yenilenebilir Enerji Kurulu Gücünü 1.210 MW’a Yükseltti
Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.
Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Yunus Kantar’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"
(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor
- Perşembe 9.3 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 11.7 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 9.7 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





