SİVAS RES’LER İÇİN EN UYGUN ŞEHİR

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’ın hem Rüzgar Enerjisi Santralleri hem de güneş enerjisi yatırımları için, Türkiye’deki en cazip illerden bir tanesi olduğunu söyledi.

GÜNDEM 8.01.2015 06:53:47 1150 0
SİVAS RES’LER İÇİN EN UYGUN ŞEHİR

SİVAS RES’LER İÇİN EN UYGUN ŞEHİR

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’ın hem Rüzgar Enerjisi Santralleri hem de güneş enerjisi yatırımları için, Türkiye’deki en cazip illerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Sivas’ta rüzgâr enerjisi yatırımlarının artırılması hedefleniyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü verilerine göre Sivas’ta rüzgâr enerjisi santrali (RES) kurulabilecek çok sayıda alan var. Kangal’da hayata geçirilen ve ilk etabı tamamlanan 180 milyon dolarlık rüzgâr enerjisi projesi, kentte yeni RES yatırımları için de heyecan yarattı. Sivas’ta hayata geçirilen ve Türkiye’nin en büyük RES projelerinden bir tanesi olan Kangal RES Projesi, kent için yeni ve büyük bir yatırım potansiyeli oluşturdu. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’de RES kurulabilecek alanlara ilişkin hazırladığı rapora göre, Sivas’ta RES yatırımları için çok sayıda uygun alan bulunuyor. AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, birçok alanda önemli potansiyeli olan kentin rüzgâr enerjisi yatırımlarında da ön plana çıkabilecek durumda olduğunu belirterek, kentin RES yatırımları için oldukça cazip olduğunu söyledi.

“SİVAS’IN HEM RÜZGÂR ENERJİSİ HEM DE GÜNEŞ ENERSİSİ POTANSİYELİ VAR”

Sivas’ın rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisi yatırımları için çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve kentin gelecek yıllarda bu konuda ciddi yatırımlar alabileceğini belirten Şahin, tüm yatırımcıları bu alanlarda yatırım yapmak için Sivas’a davet etti. Şahin; “Sivas hem rüzgâr enerjisi hem de güneş enerjisi açısından Türkiye’deki en cazip bölgelerden bir tanesi. 2 bin rakımın üzerinde bizim 22 tane yerimiz var. Dolayısıyla rüzgar enerjisi bakımından çok müsait. Aynı şekilde Türkiye’nin en fazla güneş alan 4 yöresinden bir tanesi. Güneşin çok sıcak olması avantaj değil. 40 derecenin üzerindeki güneş, güneş enerjisi açısından tehlikeli. Yani Sivas’ın aldığı güneş enerjisi, faydalı bir güneş enerjisi. Sivas, güneşi çok fazla sürede alan bir bölge. Onun için hem rüzgâr enerjisi hem de güneş enerjisi potansiyeli var. Kangal’da yapılan RES, 180 milyon dolar civarında bir yatırım. 60’ın üzerinde tribün, rüzgârgülü olacak ve 150 bin nüfusun elektrik ihtiyacını karşılayacak bir yatırım. 6 ile 8 yıl arasında da kendisini amorti edecek bir yatırım. Düşünün bir tesis yapıyorsunuz, 6 senede 180 milyon doları masraflarınız hariç size geriye veriyor. Ondan sonra sürekli kâra çalışıyor. Dolayısıyla Sivas, hem rüzgâr enerjisi, hem rüzgâr enerjisi yatırımları noktasında karlı bir il. Biz bütün yatırımcıları Sivas’a davet ediyoruz. Tabi ki çok kazanmak için yatırımda 100 milyon doları geçmek gerekiyor. Bu noktada hem yurt dışındaki ve İstanbul’daki Sivaslı iş adamlarımızı hem de bu paranın artık adresi, memleketi yok, o sebeple de bütün iş adamlarımızı Sivas’a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bununla ilgili fizibilite yapan, sürekli kurumlardan görüş isteyen, bizlerle görüşenler var. İnşallah önümüzdeki süreçte, 2015, 2016, 2017’de bunlar için Sivas büyük bir avantaj olacak ve Sivas bu yatırımları daha çok alacak. Bununla ilgili hazırlıklar var.” İfadelerini kullandı.

“YATIRIMCI İÇİN ULAŞIM ÖNEMLİ”

Yatırımcı için, en önemli hususun ulaşım olduğunu belirten Şahin, kentte havayolu ulaşımının aralıksız olarak sağlandığını, hızlı tren ile birlikte ulaşım kolaylığının daha da artacağını belirtti. Yatırımcının ulaşım rahatlığını ön planda tuttuğunu belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Şuanda İstanbul’dan, İzmir’den uçağımız var. Bunlar önemli. Hızlı tren bu yatırımcıları da getirecek. Türkiye’nin her tarafından, Konya’dan, İzmir’den, Bursa’dan yatırımcılar gelecek. Çünkü insanlarla gerçekten görüştüğünüz zaman birinci öncelikleri ulaşım. Yani ‘ben tesisime ne kadar zamanda, nasıl bir konforla ulaşırım?’ bunu soruyor. Şuanda uçakla gelinebiliyor. Birçok iş adamı Sivas’ta yatırım arzu ederken ‘havaalanına yakın olsun’ diyor. Niye? ‘havaalanına ineyim, 10-15 dakikada tesisime gideyim, ondan sonra da gerin gelip buradaki işime bakayım’ diyor. Yolda çok zaman harcamak istemiyor. Dolayısıyla bütün bunlar önemli. Günde 5 civarında uçağın Sivas’a gelip-gitmesi, kentimizin gelişmesi açısından önemli. Hızlı tren geldiğinde bu sirkülâsyonun artacağı da bir gerçek.”

Aksa Doğalgaz’dan dev yatırım

Uzun: “Küçük bir mola verdik”

Sivas Valiliği’nden Kene Uyarısı: KKKA Tehlikesine Karşı Dikkatli Olun

Kardeşler’e yürüdüler

"Gençlik Konseri"nde kulakların pası silindi

SİVAS, ‘GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞTU

Hayırlı olsun

MÜSİAD yeşil Sivas için el ele verdi

Öğrencilerden Şimşek’e ziyaret

Uzun: "Gençlerimizle gurur duyuyoruz"

Canikligil, Sivas Hizmet iş Sendikası için göreve talip…

Ey Türk gençliği!

  • Çarşamba 17.8 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.4 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59