Sivaslıların Cumhuriyet coşkusu

Sivaslıların Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Etkinlikler kapsamında; Kongre Müzesi önünde tören programı düzenlendi.

Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, askeri araçla halkı selamladı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 100. yıl tebrik mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Şimşek, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kentimizde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın büyük coşkusunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet’imizin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan şehrimizin bir asır önce olduğu gibi bugün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Ulusuna bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyete aynı hassasiyetle sahip çıktığına vurgu yapan Vali Şimşek, "Cumhuriyet; erdemin, faziletin, halk egemenliğinin, hukukun ve medeniyetin adıdır. Cumhuriyet; çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefimizin değişmez sembolüdür." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan “Atatürk’ün Yolunda” yürüyüş programı sonunda öğrenciler tarafından Valimiz Şimşek'e Türk Bayrağımız teslim edildi.

Okunan şiirlerin ardından ilimiz genelinde yapılan okullar arası resim, şiir ve kompozisyon alanlarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, halk oyunları ekibi gösterileri, İl Jandarma Komutanlığı Merkez Komando Bölüğü tarafından hazırlanan gösterinin sunulması ve tören geçişi ile sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Sivaslıların Cumhuriyet coşkusu