Sivaslı Avcılar, Yabancı Avcılardan Şikayetçi

Eylül ayı itibari ile başlayan av sezonu keklik avı sezonunun açılmasıyla devam ederken Sivaslı avcılar keklik avı için dışarıdan gelen avcılardan rahatsız. Sivaslı avcı Alper Erdinç, "Sivas’a dışarıdan çok fazla avcı geliyor, avlarımızı koruyamıyoruz.

YAŞAM 19.10.2014 14:46:56 2720 0
Sivaslı Avcılar, Yabancı Avcılardan Şikayetçi

Sivaslı Avcılar, Yabancı Avcılardan Şikayetçi

Eylül ayı itibari ile başlayan av sezonu keklik avı sezonunun açılmasıyla devam ederken Sivaslı avcılar keklik avı için dışarıdan gelen avcılardan rahatsız. Sivaslı avcı Alper Erdinç, "Sivas’a dışarıdan çok fazla avcı geliyor, avlarımızı koruyamıyoruz.

Eylül ayı itibari ile başlayan av sezonu keklik avı sezonunun açılmasıyla devam ederken Sivaslı avcılar keklik avı için dışarıdan gelen avcılardan rahatsız. Sivaslı avcı Alper Erdinç, "Sivas’a dışarıdan çok fazla avcı geliyor, avlarımızı koruyamıyoruz." dedi. 16 yıldır avcılıkla uğraşan Alper Erdinç, Av sezonun bıldırcın ile açıldığını, keklik ördek gibi canlılarla devam ettiğini söylerken,15 Ekim itibari ile de Keklik ve Tavşan avı sezonun başladığını, önümüzdeki ay itibari ile de ördek avı başlayacağını kaydetti. Aynı zamanda av malzemeleri satan Erdinç, dışarıdan gelen avcıların gelişi güzel avlanmasından şikayet etti. Sivas’ın yerli hayvanlarından bahseden Erdinç "Sivas’ta keklik olsun, bıldırcın olsun, av hayvanları konusunda ilimiz bayağı zengin." şeklinde konuştu. "Sivas av konusunda oldukça zengin olduğu için, dışarıdan gelen avcılardan bayağı bir sıkıntımız var" ifadelerini kullanan Alper Erdinç, çeşitli illerden çok fazla avcı geldiğini, yakın zamanda Yalova’dan, Bursa’dan, Tekirdağ’dan, Kayseri’den, Maraş’tan, Tokat’tan ve daha birçok ilden buraya avcı geldiğini söyledi. Bu konuda sıkıntılı olduklarını belirten Erdinç, konuyu şu sözlerle anlattı: "Keklik avında ikiden fazla keklik avlamak yasak, Yalova’dan kalkıp gelen avcıda, bu limite riayet eder mi, etmez mi bu da tartışılır, sonuçta o avcı aşağı yukarı bin kilometre yoldan geliyor ve iki keklik için bu kadar yol kat edeceğini sanmıyorum. Dışarıdan çok fazla avcının gelmesinden dolayı bu konuda muzdaripiz." Batıda bu av havyalarının tükendiğinden, batılı avcıların doğuya yöneldiğini söyleyen Erdinç, "İnsanlar düzensiz avlanmaktan dolayı kekliği bitirdi. Şimdi ise doğuya yöneldiler, kırsalı geniş, kekliği bol yerlere doğru geldiler." ifadelerini kullandı. "Bizim şöyle bir avantajımız vardı, Atalarımız, büyüklerimiz limitlerine uyarak avcılık yapıyorlardı, bu avı bize miras bıraktılar ama şu anda biz avımızı koruyamıyoruz, Çünkü dışarıdan çok fazla avcı geliyor." diyen "Orman Müdürlüğü şöyle düşünüyor; sonuç itibari ile av herkesin avı, bu Yalovalı da olsa, Bursalı da olsa av herkesin avı o yüzden bölgesel ayrım yapmıyorlar. Fakat böyle bir şey olursa Sivas açısından çok iyi olacak."

Yorumlar (0)

Kantar: Güçlü hedeflerle 2026’ya giriyoruz

Özdemir’den İş Dünyasına Yeni Yıl Mesajı

Vali Şimşek Sahada: Hasta Vatandaş İçin Yol Açıldı

Kimsenin Ötekileştirilmediği Bir Türkiye Diliyoruz

Sivas’ta Mesleki Eğitime Yeni Atölye Kazandırıldı

Erdoğan: Planlı ve Disiplinli Çalışma Başarıyı Getirir

Sivas’ta Gönülleri Isıtan Açılış

Yüksel Başkan Hakk’a yürüdü

Öğrencilerden Yavuz Bülent Bakiler’e Duygu Dolu Anma Programı

Sivas’ta Süneyle Mücadele Yapay Zeka İle Güçleniyor

Sivas’ta “Şiddetsiz Aile Güçlü Toplum” Söyleşisi Düzenlendi

Müftü Limon’dan Din Görevlileriyle Gençlik Odaklı Buluşma

  • Cuma -14.5 ° / -28 ° Dondurucu sis
  • Cumartesi -11 ° / -26.4 ° false
  • Pazar -5.3 ° / -19.5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9