"Sivaslı siyasetçilerden hassasiyet beklemekteyiz"

Demiryol-Yol İş Sendikası Şube Başkanı Murat Kütük, “Demiryol-İş Sendikası olarak  birleşmenin nasıl ve hangi şartlarda yapılacağına ilişkin olarak yetkililer ile görüşmeleri sürdürmekteyiz. Sivaslı siyasetçilerden de bu konuda hassasiyet beklemekteyiz"

GÜNDEM 5.03.2020 19:37:00 3079 0

Demiryol-Yol İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük, “Demiryol-İş Sendikası olarak  birleşmenin nasıl ve hangi şartlarda yapılacağına ilişkin olarak yetkililer ile görüşmeleri sürdürmekteyiz. Sivaslı değerli siyasetçilerden de bu konuda hassasiyet beklemekteyiz" dedi. 

Demiryol-Yol İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük, TCDD'nin bağlı kuruluşları olan TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve ilimizde faaliyet gösteren TÜDEMSAŞ’ın yeni kurulan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) çatısı altında toplanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatan Kütük, TÜDEMSAŞ’ın Sivas’ın gözbebeği olduğunu ifade ederek Sivaslı siyasetçilerden bu konuda hassasiyet beklemediklerini ifade etti.

Demiryol-Yol İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük, yaptığı yazılı açıklamada “81 yıldır Sivas’ın ekonomide, istihdamda ve kültürde önder sanayi kuruluşu, ilimizin de adeta sembolü olan Türkiye Demiryolu Makinaları A.Ş (TÜDEMSAŞ),1984 yılında yayımlanan kanun hükmünde kararnameye istinaden 1986 yılında Müessese statüsünden çıkarılmış ve TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü hüviyetine kavuşturulmuştur. Bilindiği gibi Sivas demiryolunun başkentidir. Gerek demiryolu makinaları yapımı ve tamiri gerekse vagon yapım tamir ve bakımı alanında Sivas’ı Sivaslıyı temsil eden Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olmuştur. 1986 yılından bu tarafa kendini yenileyerek çeşitli vagon tipleri ve son olarak milli yük vagonu üreterek yurtdışına ihraç eder hale gelmiştir.2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının ‘tedbirler’ bölümünde TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın tek çatı altına alınması öngörülmüştü. Anılan programa göre  3 Mart 2020 tarihli resmi gazetede yayımlanan 2186 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile TÜDEMSAŞ-Sivas, TÜLOMSAŞ-Eskişehir, TÜVASAŞ-Sakarya Fabrikaları TÜRASAŞ- Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş Genel Müdürlüğü altında birleştirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanlığının Yıllık Programına ilişkin görüşlerimizi ve beklentilerimizi çeşitli platformlarda dile getirdik. Gelinen aşamada birleşme gerçekleşmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 8 Şubat 2019 yılında Sivas’ta tüm hemşerilerimize hitaben yaptığı konuşmada, ‘TÜDEMSAŞ’ı modernize ederek geleceğe daha güçlü taşıyacağız’ demiştir. Bu cümleden mülhem şehrimizin ve ülkemizin sayılı sanayi kuruluşları arasında olan TÜDEMSAŞ’ımızın korunarak istihdamın büyütüleceği, modernize edilerek dün olduğu gibi bugünden sonra da Ortadoğu ve Balkanların en önemli vagon sanayi kimliğinin devam ettirileceğine, gerekli yatırımların yapılacağına olan inancımız tamdır. Demiryol-İş Sendikası olarak söz konusu birleşmenin nasıl ve hangi şartlarda yapılacağına ilişkin olarak yetkililer ile görüşmeleri sürdürmekteyiz. Sivaslı değerli siyasetçilerden de bu konuda hassasiyet beklemekteyiz. TÜDEMSAŞ Sivas’ımızın göz bebeğidir. Bizler bu kurumun çalışanları ve STK yöneticileri olarak her platformda TÜDEMSAŞ çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak ve gündemde tutmak adına dün olduğu gibi bundan sonra da sözcüsü olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

CHP İl Başkanından Doğan ve Karasu’ya tebrik

Sivas heyeti A Millî Takımımıza başarı dileklerini iletti

Sivaslı öğrencilerden Erciyes çıkartması

"Toprağımızı gençler sürmüyor ise geleceğimiz risk altındadır"

CHP'den Esnaf Odasına tepki

KONYA ŞEKER AİLESİ BAYRAM COŞKUSUNU PAYLAŞTI

Le Pen ve sekiz milletvekili suçlu bulundu, Le Pen siyasetten yasaklandı

Görgen ve Korkmaz, yetim çocukları bayram öncesi sevindirdi

"Her günümüz bayram sevinciyle dolsun"

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Adem Başkan olaya açıklık getirdi

Her zaman üreticilerimizin yanındayız

  • Pazartesi 17.1 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 8.2 ° / -2.2 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41