Sivas’ta kısa süre önce hizmete açılan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlardan tam not alıyor. 100 milyon liraya mal olan ve akıllı bina konseptinde tasarlanan hastane; modern yapısı, sahip olduğu üst düzey teknoloji ve hizmet kalitesi ile ön plana çıkıyor.
CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Yıldız, Sivas’ı sağlık hizmetlerinde ön plana çıkaran yeni hastane binası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 37 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan hastane binasının 6 kattan oluştuğunu ve 305 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Yıldız; “Bu yatakların 96’sı tek kişilik, 48’i ise çift kişilik odalarımızda yer alıyor. 11’i kadın doğum, 14’ü çocuk ve 52’si yenidoğan olmak üzere toplam 77 adet de yoğun bakım yatağımız bulunuyor.” İfadelerini kullandı.
ANNELERE ÖZEL OTEL HİZMETİ
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini planlarken, her türlü detayın göz önünde bulundurulduğunu belirten Doç. Dr. Yıldız, özellikle şehir dışından gelen, ya da il merkezine uzak bölgelerde bulunan anne adaylarının doğum öncesi ve doğum sonrasında Anne Oteli’nde misafir edildiklerini söyledi.
Yıldız; “Bu kapsamda hastanemizde 18 adet anne odası bulunan bir Anne Oteli oluşturuldu.
Özellikle coğrafi koşullar ve mevsimsel sebeplerle ulaşımın aksadığı durumlarda sağlık hizmetine ulaşımda gecikme olmaması için hastaları doğumdan bir süre önce hastanemize kabul ediyoruz. Hastalarımız, son derece modern odalarda misafir edilirken gerek doğum öncesi gerek doğum sonrasındaki tüm tıbbi hizmetlerden de aynı bina içerisinde faydalanıyorlar.” dedi.
DOĞUMHANE, AMELİYATHANE VE YOĞUNBAKIM BİRBİRİNE ENTEGRE EDİLDİ
Teknolojik donanımı ve altyapısı ile Sivas’ın yanı sıra çevre illere de hizmet verecek kapasitede olan hastanede sağlık hizmetlerinin en iyi ve hızlı şekilde yürütülebilmesi için her detayın düşünüldüğünü belirten Yıldız, bu kapsamda; doğumhane, ameliyathane ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin entegre bir konseptte oluşturulduğunu söyledi.
Doç. Dr. Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
“Hastanemiz tasarlanırken, ihtiyaç duyulan tüm detaylar üzerinde kapsamlı bir planlama yapıldı. Doğumhane, ameliyathane ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri aynı kata ve entegre olarak oluşturuldu. Bu sayede hem anne de hem de bebekte müdahale gerektiren durumlar ortaya çıktığında gereken müdahalenin yapılmasında gecikme yaşanmamaktadır.
Doğumhane ünitemizde 6 adet doğum yaptırılabilir hasta yatağı bulunmaktadır. Bu yataklar, sahip oldukları bu özellikle hasta yatağı olarak kullanılabilirken doğum için de kullanılabilmektedir.”
ACİL VE POLİKLİNİK HİZMETLERİ DE AYNI BİNADA
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde kadın doğum ve çocuk acil ünitelerinin de bulunduğunu belirten Doç. Dr. Yıldız, bu bölümlerin 24 saat acil sağlık hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi.
Poliklinik hizmetlerinin de aynı binada yürütüldüğünü belirten Yıldız; “Hastanemizde çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk cerrahisi, çocuk psikiyatrisi, çocuk endokrinolojisi, genel jinekoloji, genel obstetric, infertilite, jinekolojik onkoloji cerrahisi ve perinatoloji alanlarında toplam 50 adet poliklinik ile hizmet verilmektedir.
Tüm bunların yanı sıra gerçekten çok iyi bir ekibe de sahibiz. Hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız özverili bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Hastanemizde Covid-19 salgını dolayısıyla da üst düzey önlemler alınmış durumda. Tüm personelimiz, alınan tedbirlerin uygulanmasına büyük özen gösteriyor. Hastalarımızın da aynı hassasiyetle hareket ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Biz bu hassasiyetin aynı şekilde devam etmesini ve hastalarımızın alınan tedbirlere özenle uymalarını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.
Hastanenin Sivas’a kazandırılmasında katkısı olanlara da teşekkür eden Doç. Dr. Yıldız, “Gerçekten sayın rektörümüz ve başhekimimiz bu önemli sağlık yatırımının ilimize kazandırılmasında büyük emek harcadılar. Hastanemizin ilimize kazandırılmasında emeği olanlardan Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı. /Sultan Şehir/