SİVAS’IN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Sivas Ticaret Borsası tarafından Sivas Sucuğu tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, “Sivas’ın değerlerine hep birlikte sahip çıkıyoruz” dedi.

GÜNDEM 6.08.2022 15:43:00 1523 0
SİVAS’IN DEĞERLERİNE  SAHİP ÇIKIYORUZ

Sivas Ticaret Borsası; Gardaşlık Festivali kapsamında Sivas Sucuğu için tanıtım etkinliği düzenledi.

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi koordinesinde düzenlenen Gardaşlık Festivali çerçevesinde özel olarak hazırlanan 58 metre uzunluğunda ve 5.8 cm kalınlığında 100 kilogram üretilen Sivas Sucuğu Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde sergilendi.

Tadı damaklarda iz bırakan yöresel lezzetimiz olan Sivas sucuğunun tanıtımı için düzenlenen etkinliğe  Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habib Soluk ve Semiha Ekinci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu,  Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil’in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, ünlü radyo programcıları Afrikalı Ali, Hop Dedik Ayhan, Serdar Gökalp, Mehmet Aydın, Kadir Çetin, Umut Öztürk, sucuk üretimi yapan firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HASTAOĞLU, SİVAS SUCUĞUNUN ÖZELLİKLERİNİ ANLATTI

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas sucuğu tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada; Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınan Sivas Pastırmasından sonra Sivas Sucuğunun tescili için de başvurunun yakın zamanda yapılacağını belirterek; “Sivas’ın değerlerine hep birlikte sahip çıkıyoruz. Lezzetini Sivas’ta yetiştirilen büyükbaş hayvan etinden, Sivas tuzundan alan, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, doğal ortamda esen rüzgârda kurutulan, Sivaslı ustalarımız ve firmalarımız tarafından hijyenik koşullarda üretilen Sivas Sucuğunun tanıtımı için Gardaşlık Festivali’ne özel üretilen 58 metre uzunluğunda ve 5.8 cm genişliğinde olan Sivas Sucuğunu sergiledikten sonra Sivas bıçağı ile keseceğiz. Sonrasında ise ilimizde sucuk üretimi yapan firmalarımız tarafından mangallarda pişirilecek ve halkımıza ikram edilecek.” dedi.

Sivas Sucuğunun yapılışı hakkında kısa bilgi veren Başkan Hastaoğlu; “Sivas’ta yetiştirilen büyükbaş hayvan eti öncelikle kuşbaşı makinalarında kuşbaşı haline getirilir. Daha sonra Sivas Tuzu, doğal baharat ve sarımsak eklenerek harman teknelerinde harmanlanır. Harmanlandıktan sonra bir gün dinlendirilir. Ertesi gün kıyma haline getirilir ve doğal bağırsaklara dolum işlemi yapılır. Dolum sonrasında bir gün daha dinlendirme işlemi yapılır. Bağırsaklara doldurulan sucuklar yaz aylarında doğal rüzgârda, kış aylarında ise fırınlarda kurutularak hazır hale getirilir.” ifadelerini kullandı.

Hastaoğlu’nun konuşmasının ardından 58 metre uzunluğundaki sucuk mangallarda pişirilerek Sivaslılara ikram edildi. /SULTAN ŞEHİR/

 

Yorumlar (0)

Kantar: Güçlü hedeflerle 2026’ya giriyoruz

Özdemir’den İş Dünyasına Yeni Yıl Mesajı

Vali Şimşek Sahada: Hasta Vatandaş İçin Yol Açıldı

Kimsenin Ötekileştirilmediği Bir Türkiye Diliyoruz

Sivas’ta Mesleki Eğitime Yeni Atölye Kazandırıldı

Erdoğan: Planlı ve Disiplinli Çalışma Başarıyı Getirir

Sivas’ta Gönülleri Isıtan Açılış

Yüksel Başkan Hakk’a yürüdü

Öğrencilerden Yavuz Bülent Bakiler’e Duygu Dolu Anma Programı

Sivas’ta Süneyle Mücadele Yapay Zeka İle Güçleniyor

Sivas’ta “Şiddetsiz Aile Güçlü Toplum” Söyleşisi Düzenlendi

Müftü Limon’dan Din Görevlileriyle Gençlik Odaklı Buluşma

  • Cuma -14.5 ° / -28 ° Dondurucu sis
  • Cumartesi -11 ° / -26.4 ° false
  • Pazar -5.3 ° / -19.5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9