Sivas İçin Projeler Üreteceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çeşitli programlara katılmak ve “Şehir Kimliği Çalıştayı”na katılmak üzere ilimize geldi

GÜNDEM 15.11.2014 06:10:36 1224 0
Sivas İçin Projeler Üreteceğiz

Sivas İçin Projeler Üreteceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çeşitli programlara katılmak ve “Şehir Kimliği Çalıştayı”na katılmak üzere ilimize geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda mührü olan, akıl, fikir ve emek payı olan bir şehir olduğunu belirterek, “Sivas’ın böyle bir özelliği ve güzelliği var. Sivas’ın gelişmesi, sanayileşmesi, üretimin artması ve ihracatının artması konusunda projeler üretmemiz gerekiyor” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çeşitli programlara katılmak ve “Şehir Kimliği Çalıştayı”na katılmak üzere ilimize geldi. Güllüce ilimizdeki programları kapsamında ilk olarak Sivas Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Âlim Barut ve diğer protokol tarafından karşılanan Güllüce, Valilik ziyaretinde Anı defterini de imzaladı. Sivas Valisi Âlim Barut, Bakan Güllüce’ye Sivas ili hakkında bilgi verdi. Sivas’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda mührü olan, akıl, fikir ve emek payı olan bir şehir olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, “Sivas’ın böyle bir özelliği ve güzelliği var. Sivas’ın gelişmesi, sanayileşmesi, üretimin artması ve ihracatının artması konusunda projeler üretmemiz gerekiyor” diye konuştu. Güllüce, bir gazetecinin “Manisa’nın Turgutlu ilçesi sınırlarında kalan ve yaklaşık 2 milyon ağacın kesilmesinin öngörüldüğü Çaldağı’nda nikel cevherinin çıkartılmasıyla ilgili hazırlanan ÇED raporuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildiği belirtiliyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde ki sorusu üzerine “ÇED raporu taahhütler zinciridir. Yani başkasının ne yapıp yapmayacağını kontrol etme, herkesin yanında durup da ‘bak sen şunu yapma’ falan diyen bir kurum değil” ifadesini kullandı. ÇED raporunun nihai bir hal ve ruhsat olmadığını belirten Güllüce, şunları kaydetti: “ÇED bir taahhüt zinciridir. `Ben şunları şunları yapacağım ve bu şekilde bu madeni çalıştırabilir miyim` biz de diyoruz ki sen şunları şunları yerine getirirsen bu madeni çalıştırabilirsin. Şimdi o saydıkları şeyleri, taahhüt ettiği şeyleri yerine getirip getirmeme, daha zaman içerisinde denetimde, uygulama esnasında ortaya çıkıyor. Bir kere bunu iyi bilmek lazım. ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak. Devletin unsurları bunları denetler. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, işe başladığı zaman bunlardan müsaade alırlar, ruhsat alırlar. Sonra 2 milyonu nereden, nasıl saymışlar ki, isteyen istediği bir rakamı söylüyor. Böyle bir şey olacak mı, bunlar meçhul olan sözler.”

Bakan Güllüce’ye ziyaretinde AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ile diğer temsilciler de eşlik etti. Güllüce, daha sonra Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi`nde bakanlığı tarafından düzenlenen “Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı”na katıldı.

Yorumlar (0)

SCÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Numune Hastanesi’nde Yoğun Bakım Personeline Eğitim Desteği

Numune Hastanesi’nde Gebe Okulu Eşli Eğitim Programı Tamamlandı

Başbağlar Katliamının 32. Yılında Yürekler Hâlâ Yanıyor: “Aynı Eller Sivas’ta da Devredeydi”

Emlak Sektörü Ankara’da Sorunlarını Dile Getirdi: TEMFED’ten Bakan Yardımcısı Cantimur’a Kritik Ziyaret

Endişe ve paniğe kapılmamak gerekiyor

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

  • Pazartesi 27.6 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Salı 29 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 11.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2