Tarih: 30.01.2015 06:55

Sivas’a yeni ambulans

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’a yeni ambulans

Sağlık Bakanlığı Türkiye’deki çeşitli illere ve Sivas’a tam donanımlı ambulanslar gönderecek. Sivas’a gelmesi beklenen ambulansların sayısı henüz netleşmedi.

Sivas’a önümüzdeki günlerde gelmesi planlanan tam donanımlı ambulanslar sayesinde sağlık noktasında bir adım daha öteye gideceğiz. Sivas’a gelmesi planlanan ambulanslar her yıl olduğu gibi bu yılda merkez ve ilçelerin ihtiyacına göre dağıtılacak. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ambulanslar ise evde bakım hizmetlerinde kullanılacak. İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, Sağlık Bakanlığı’nın planlamasında Sivas’ın yer aldığını ama Sivas’a gönderilmesi planlanan ambulans sayısının önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini söyledi.

Sivas’ta yaklaşık 64 ambulansın sorunsuz bir şekilde hastalara hizmet verdiğini belirten Sağlık İl Müdürü Kaya, “Sivas’taki ambulanslarımız yeterli ama Sivas geniş bir coğrafyaya sahip olduğu için mevcut ambulanslarımız yıpranabiliyor. Yeni ambulansların Sivas’a gelmesi ile birlikte eski ambulanslarımızı evde sağlık hizmetlerinde kullanacağız” dedi.

Yeni gelen ambulansların merkez ve ilçelerdeki hasta yoğunluğuna göre dağıtılacağının altını çizen Kaya; “Sivas’a gelmesi planlanan tam donanımlı ambulanslarla Sivaslılara daha iyi hizmet vereceğiz. Sivas sağlık noktasında oldukça iyi bir şehir. Sivas’a gelecek olan ambulanslarla ilgili net bilgi elimize ulaştığında kamuoyunu bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —