Tarih: 21.03.2024 16:44

“Sivas’a adrenalin parkı kazandıracağız”

Facebook Twitter Linked-in

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sivas Belediye Başkan Adayı Makine Mühendisi Necati Kılınç, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli iradeler seçimleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 
Toplumun bütün kesimleriyle kucaklaşan ve projelerini bir bir anlatan Kılınç’ın son durağı  Kurtlapalılar Köyü Derneği oldu. 
Kendisini bağırlarına basan  Yıldızlılara teşekkür eden Kılınç, başkanlık görevine seçilmesi halinde yapacakları projeleri anlattı.


Sivas'ta turizmi canlandırmak için çeşitli aktivitelere ihtiyaç olduğunu belirten Kılınç, “Paşabahçe mesire alanındaki iki tepe arasına teleferik kuracağız. Hem kapalı hem halat üzerinde kayma deneyimi yaşayacağız, yüksek camda yürüme deneyimi yaşayacağız, yüksek salıncakla kullanacağız. Yol üzerinden tepeye cam asansörle çıkacağız. Bununla beraber şehrimize adrenalin parkı kazandırmış olacağız. Bu çalışma ile insanları bölgemize çekmeye çalışacağız. Bununla beraber turizmi tetikleyecek etkinlikler yapacağız” dedi.


Tarihi kent meydanında uzayı izlemek üzere 50 metrekare alan üzerinde teleskoplar yerleştireceklerini belirten Kılınç, “Meraklı insanlar Ay’ın yüzeyini taramak, Satürn'ü görmek, Jüpiter'i görmek gibi aktiviteler yapmış olacak. Yanına koyduğumuz teleskop odası ile beraber çocuklarımız bilime merak saracak. Örneğin çocuklarımız tırnaklarına mikroskopla baktığında el yıkamanın, tırnak kesmenin ne kadar önemli olduğunu anlayacak. Gençlerin bilime oranı olan merakı arttıkça, araştırma imkanları da artacak” diye konuştu. 
Kılınç’ın projelerini ilgiyle takip eden Kurtlapalılar, 31 Mart’taki seçimlerde kendisine başarılar diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —