Tarih: 02.08.2021 19:08

Sivas yabancı acentelere tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yabancı seyahat acentelerine yönelik Sivas tanıtım gezisi düzenlendi. 30-31 Temmuz tarihlerinde Workshop Travel Shop’un organizesiyle 10 farklı ülkeden ilimize gelen seyahat acentesi yetkilileri ile tur operatörlerinden oluşan 20 kişilik gruba, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından; Sivas’ta bulunan tarihi, kültürel ve turistik değerlerle yöresel lezzetler tanıtıldı.

Program kapsamında Atatürk Kongre Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Sanayi Mektebi Müzesi, Gök Medrese Vakıf Müzesi ile tarihi kent meydanında bulunan Selçuklu eserleri gezildi, ardından konuklara yöresel yemekler ikram edilerek, Paşabahçe Mesire Alanındaki Hobbit Evler tanıtıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Teoman Karaca, ilimizin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek acente yetkililerinden, Sivas’a olan ilgilerini artırmalarını istedi. Yabancı turistler ise Sivas’ı çok beğendiklerini ve Türkiye’ye düzenleyecekleri turlara artık Sivas’ı da dahil edeceklerini dile getirdi.

Yemek programının ardından Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği’nde misafirler için müzikli bir program organize edildi.

Davetliler Sivas programı kapsamında Altınkale bölgesi ile Kangal Köpek Çiftliğini ziyaret etti. /SULTAN ŞEHİR/

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —