Sivas ve Samsun arasında tarihî yolculuk başlayacak
Millî Mücadele’nin önemli duraklarını kapsayacak Kurtuluş Treni Projesi için hazırlıklar sürüyor.
Millî Mücadele’nin tarihî izlerini günümüze taşıyacak “Kurtuluş Treni Millî Mücadele'nin İlk Adımları, Tek Bir Tren Yolculuğunda Projesi” için çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen toplantı, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in yanı sıra VKS üzerinden Samsun Valisi Orhan Tavlı, Amasya Valisi Önder Bakan, Tokat Vali Vekili Tekin Erdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Kapadokya Üniversitesi akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Millî Mücadele’nin önemli noktalarına uğrayacak ve misafirlerine farklı bir seyahat deneyimi sunacak proje kapsamında Kurtuluş Treni, Samsun ve Sivas’tan karşılıklı olarak kalkacak.
“SİVAS TARİHÎ SORUMLULUK ÜSTLENDİ”
Toplantıda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas’ın Millî Mücadele tarihindeki önemine dikkat çekti. Şimşek, Samsun’da başlayan Millî Mücadele yolculuğunun en önemli duraklarından birinin Sivas olduğunu belirterek, şehrin Millî Mücadele’nin 108 gününe ev sahipliği yaptığını hatırlattı.
Sivas Kongresi ile Millî Mücadele’nin yol haritasının belirlenmesinde şehrin tarihî sorumluluk üstlendiğini ifade eden Şimşek, “Kurtuluş Treni Projesi'ni yalnızca bir ulaşım veya turizm projesi olarak değil, tarihî hafızamızı yeniden canlandıracak ve şehirlerimiz arasında güçlü bir turizm iş birliği oluşturacak önemli bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Eken: Sivas’ın Geleceği İçin Ortak Akıl ve İstişare Önemli
SİVAS’TA BİR İLK: GES’Lİ SEMT PAZARININ TEMELİ ATILDI…
“SİVAS’TA ÜRETİM VE BAŞARININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU”
“DİVRİĞİ ULU CAMİ SADECE BİR MİRAS DEĞİL, DÜNYAYA AÇILAN KAPIMIZDIR”
EKEN: “SİVAS’IN KAZANMASI İÇİN İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ”
“İLÇELERİMİZİN SANAYİ VE TİCARETTEKİ PAYINI BÜYÜTMEYE KARARLIYIZ”
OKUMAK NEDEN BU KADAR PAHALI?
( VİDEOLU HABER) SİVAS’IN TURİZM VİZYONU ‘ROTA SİVAS’ İLE ŞEKİLLENİYOR…
BAŞKAN ÖZDEMİR, “BİZİM DERDİMİZ BİRLİKTE ÜRETEREK, BİRLİKTE BÜYÜMEKTEN YANADIR”
Sivas Belediyesi’nden Gayrimenkul Alanlara Uyarı:
MEMEDEKİ HER DEĞİŞİKLİK KANSER DEĞİL, ANCAK GÖZ ARDI EDİLMEMESİ GEREKİYOR
- Perşembe 9.7 ° / 5.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9 ° / 2.6 ° false
- Cumartesi 5.9 ° / 0.8 ° Güneşli








