"Sivas sanayileşemiyor!"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Özkan Turan Navruz, ülke ve il gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivas´ın temel 3 sorununu işsizlik, çarpık kentleşme ve kurumlar arası iletişim eksikliği olarak tespit eden Navruz, "Sivas istediğimiz no

SİYASET 6.02.2018 17:23:14 3612 0

"Sivas sanayileşemiyor!"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Özkan Turan Navruz, ülke ve il  gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivas´ın temel 3 sorununu işsizlik, çarpık kentleşme ve kurumlar arası iletişim eksikliği olarak tespit eden Navruz, "Sivas istediğimiz noktada sanayileşemiyor ve şehirleşemiyor. Sivas kadim bir şehir olmasına rağmen gitgide küçülen, gitgide çehresi kötüye doğru değişen bir şehir haline geliyor? dedi.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER

3 Mart 2017´de göreve gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Özkan Turan Navruz, son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

/resimler/2018-2/6/1725379061466.jpg

AK Parti ile MHP arasındaki seçim ittifakı sürecinden Sivas gündemine kadar birçok konuya dair değerlendirmede bulunan Navruz, 9 Temmuz´da gerçekleştirilen 12. olağan genel kongreye değinerek konuşmasına başladı.

İl Başkanı Navruz, "Tek liste ile il başkanlığı seçimine gittik. Büyük bir delege çoğunluğu ile seçildik. Ondan sonra partimizin kurumsal yapısının güçlendirilmesi için  partimize ait olup tapusu alınmayan bürolarımızın tapularını aldık. Partimizin tadilatını yaptık. Kurumsal altyapımızı oluşturduk. Teşkilatlarımıza ziyarette bulunduk.  Merkez dahil 16 ilçemizde teşkilatımız var. Zara teşkilatımız kapalı. O da yakın zamanda açılacak. Çalışmalarımızda sona yaklaştık. İsim belirleme süreci az kaldı. İsimden sonra Zara´da da sahaya ineceğiz" dedi.

?GENEL MERKEZİMİZLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin Sivas´a çok büyük önem verdiğini belirten Navruz, "Sivas, ülkücü hareketin teşkilatlarına her zaman insan yetiştiren şehir oldu.  O  yüzden Sivas, bizim hareketimizin mihenk taşlarından olan şehirlerden bir tanesidir ve bu noktada genel merkezimiz bize çok büyük destek veriyor. Devamlı istişare halindeyiz. Genel merkezimizle herhangi bir sıkıntımız yok. İlişkilerimiz çok iyi" diye konuştu.

?15 TEMMUZ, ORTAK AKLIN MARİFETİYDİ?

Partileri tarafından 9-11 Şubat tarihleri arasında Antalya´da gerçekleştirilecek çalışma ve istişare toplantısına katılacağını dile getiren Navruz, "Muhtemelen ittifak görüşmeleri ve cumhurbaşkanlığı süreci görüşülecek. Seçim ittifakı konusuna değinecek olursak öncelikle bu ittifakı oluşturan şartlara bakmamız lazım. Bu ittifak niçin gerekli? 15 Temmuz gibi bir olay yaşadık biz. 15 Temmuz darbe girişimi; çok uluslu  hatta uluslar üstü bir ortak aklın marifetiydi. Bunlar bu terör örgütünü 40 yıl burada büyüttüler, beslediler. Bunları organize ettiler ve bunlara sabırlı olmaları konusunda telkinde bulundular. Aslına bakarsanız liderlik de tam bu noktada devreye giriyor. Başbuğumuz da Devlet Bey de her zaman bu cemaate karşı olan mesafelerini korumuşlardır. Devlet Bey bunu canlı yayında anlattığı için anlatmakta beis görmüyorum. 2008 yılında Gazi Üniversitesi´nden bir profesör  Fetullah Gülen denen zata destek istemek için Devlet Bey´in yanına geliyor. Niçin onlara uzak durduğumuzu sorgulamak için geliyor. Devlet Bey, ´Sizin gayri milli olduğunuza dair şüphelerimiz ve kuvvetli delillerimiz var. Mukadderat sizle ülkücüleri karşı karşıya getirecektir ve galip çıkan Allah´ın yolunda yürüyen ülkücüler olacaktır´ diyor. Profesör, ´Bunu hoca efendiye iletebilir miyim?´ diye soruyor. Devlet Bey de ´Kime iletir isen ilet´ diyor. Ondan sonra MHP ve Devlet Bey üzerinde operasyonlar başlıyor" şeklinde konuştu.

?DOĞRU YOL´DAN HESAP SOR?

 MHP İl Başkanı Navruz, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "2008´de o cevapla başlayan bu süreç bizi 2015´te tarlada kongre toplanmasına kadar götürdü. Bu süreçleri ben birbirinden ayırmıyorum. Tarlada kongre toplayan bayan, kendisinin artık MHP´de siyaset yapamayacağını,  o yüzden de mecburen ayrıldığını belirterek partisini kurdu. Şimdi bunu söyleyen bayanın siyasi tarihine bakmak lazım. Doğru Yol´da başlamış, AK Parti´nin kurucular kurulunda yer almış. MHP´de devam eden bir siyasi geçmişi olan zat, ´Baba ocağından kovuldum´ diyor. Senin baba ocağın bura değildi ki, senin baba ocağın Doğru Yol idi. Git, Doğru Yol´dan hesap sor. O nedenle bu süreçler birbiri ile bağlantılı. O süreçte partimiz yıpratılmaya çalışıldı ama biz kurumsal bir yapıya sahibiz.  Bu noktalarda MHP yıkılmaz, boş kalmaz, kapanmaz. Burası kurumsal bir yapıdır. İttifak sürecine gelirsek bu dediğimiz yapı devlet kurumlarından sökülüp atılmaya başlayınca 40 yıldır oynadıkları oyunun sonuna geldiklerini gördüler ve son bir hamle yaparak devleti silah zoru ile ele geçirmeye çalıştılar. Şehit sayımız az olabilir ama hiç bir milletin meclisinin bombalandığı görülmemiştir.  Bu süreç zarfında Devlet Bey, Türkiye´nin ihtiyacı olan yönetim şeklini görmüştür. 15 Temmuz Devlet Bey´in ne kadar büyük bir lider olduğunu ortaya çıkardı. Net bir şekilde Devlet Bey´in ne kadar büyük bir lider olduğunu gösterdi. Bu süreçten sonra Devlet Bey; Türk devletindeki bu beka sorununun çözümünde sağlam adımlar atılabilmesi için ve halkın  en az yüzde 50 artı 1´inin oyunu alabilen güçlü bir iktidar oluşması için hükümetin önünü açtı.  16 Nisan referandumunda halkımız da buna onay verdi."

?ORTAK AKIL? VURGUSU YAPTI

İl gündemine ilişkin de çarpıcı tespitlerde bulunan Navruz, "Sivas´ın en temel sorunu işsizlik, çarpık kentleşme ve devlet kurumları arası irtibatın eksikliği. Bunlar Sivas´ımızın sinerjisini başka yönlere aktarmasına sebep oluyor. Sivas istediğimiz noktada sanayileşemiyor ve şehirleşemiyor. Sivas kadim bir şehir olmasına rağmen gitgide küçülen, gitgide çehresi kötüye doğru değişen bir şehir haline geliyor. Bunda yanlış yapılan kamu yatırımlarının etkisi büyük. Buna hızlı bir çözüm bulunmalı. Bunu ´ortak akıl´ dediğimiz istişare kültürünü geliştirerek yapmamız gerekiyor. Örneğin bizim cezaevimiz şehrin doğusunda, adliyemiz ise şehrin batısında. Bir tutuklunun adliyeye sevk edilmesi için ortalama 20 kilometre yol gidilmesi  gerekiyor, 20 kilometre de gelinecek etti 40 kilometre. Bunu da şehir içerisinden veya şehirlerarası Sivas Erzincan yolundan yapıyoruz ki o yolun üzerinde Toptancılar Sitesi, 4 Eylül Sanayi Sitesi, Okullar Bölgesi ve yeni yapılan bir alışveriş merkezi var. O bölgenin trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldı.  Hakeza aynı şekilde hastanemiz. O da Erzincan yolu üzerine yapıldı. İnsanlarımızın hem hastaneye ulaşım noktasında büyük sıkıntıları var hem de oradaki trafiğin akışında çok büyük sıkıntılar var. Bunlar planlanırken düzgün planlansaydı en azından bu trafik sıkışıklığının bir kısmını hallederdik diye düşünüyorum. Mesela adliye. Hapishanenin yanında devletin çok büyük arazisi var. Adliye oraya yapılsaydı  mahkum, tutuklu ring aracına gerek olmaksızın sevk edilebilecekti. İnşallah bundan sonra iyi planlama yapılır ve şehrimizde bu tür sorunlar yaşanmaz" diyerek konuşmasını sona erdirdi.


Anahtar Kelimeler: Sivas sanayileşemiyor