?Sıva´ tepkisine açıklama
Tadilatı devam eden Kongre Binasının ön yüzündeki sıva tepkilere neden oldu. Yüklenici firma konuya açıklık getirerek, binanın ön yüzünün dolgu taş olduğu belirterek, ?´Binanın ön yüzü dolgu taş, arka yüzü ise kesme taş. Yapılan işlem çimento sıva değil h
?Sıva´ tepkisine açıklama
Tadilatı devam eden Kongre Binasının ön yüzündeki sıva tepkilere neden oldu. Yüklenici firma konuya açıklık getirerek, binanın ön yüzünün dolgu taş olduğu belirterek, ?´Binanın ön yüzü dolgu taş, arka yüzü ise kesme taş. Yapılan işlem çimento sıva değil horasan sıvadır ve yapının orijinali budur.´´ denildi.
Tadilatı halen devam eden Kongre Binasının brandası uzun zaman aradan sonra açıldı. Yeni yüzü ile boy gösteren tarihi bina, bazı kesimlerin tepkisine yol açtı. Binanın ön yarısının sıvalı, arka yarısının ise taş olduğunu gören vatandaşlar bu farka dikkat çekti. Binanın ön yüzündeki yeni sıvayı görenler tarihi dokuya zarar verildiğini düşünerek duruma tepki gösterdiler. Tadilatı yapan firmanın yetkilisi ise konuya açıklık getirerek, yapılan sıva yorumlarının bilinçsizce yapıldığını söyledi. Firma yetkilisi, Kongre binasının ön yüzünün dolgu taş olduğunu arka yüzünün ise kesme taş olduğunu belirterek, ?´Dolayısıyla ön yüzü horasan sıva yapıldı. Çünkü dolgu taş olduğu için orijinali budur. Horasan sıvada çimento kullanılmaz. Tarihi yapılarda kullanılan bir sıvadır. Tarihi dokuya zarar verilmesi söz konusu dahi olamaz. Yapılan eleştirilen bilinçsizce yapılmaktadır´´ denildi.
Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.
Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Yunus Kantar’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"
(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor
Kadın İçin Adalet, Toplum İçin Huzur
Sivas’ta Anlamlı İftar Buluşması
- Cuma 11.8 ° / 1.8 ° false
- Cumartesi 14.6 ° / 2.4 ° Güneşli
- Pazar 11.3 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu






