Şimdi Ne Olacak?

Yeni kimlikler için, iptal edilen süreç sürpriz bir açıklama ile netlik kazandı. Nüfus müdürlüklerinin yeni sistem için, cihaz kurulumu ve altyapılarını kısa süre içinde oluşturması bekleniyor

GÜNDEM 17.10.2014 04:21:50 1437 0
Şimdi Ne Olacak?

Şimdi Ne Olacak?

Yeni kimlikler için, iptal edilen süreç sürpriz bir açıklama ile netlik kazandı. Nüfus müdürlüklerinin yeni sistem için, cihaz kurulumu ve altyapılarını kısa süre içinde oluşturması bekleniyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kimlik kartları ile ilgili yaptığı açıklama, “Sivas Nüfus Müdürlüğü’nün akıbeti ne olacak?” sorusunu bir kez daha akıllara getirdi. Yeni sistemin yıkılması gündemde olan mevcut binada kullanılmaya başlanması halinde kurumun taşınma ihtimalinin neredeyse sıfıra düşeceği belirtilirken, kimlikler için süre verilmesi “Şimdi ne olacak?” sorusunu gündeme getirdi. Gelişmelerin Nüfus Müdürlüğü’nün taşınması ve Sivas Belediyesi’nin alanda uygulayacağı “Kepenek Meydanı Projesi”ni sekteye uğratıp uğratmayacağı merak ediliyor. Gazetemiz geçtiğimiz günlerde konuyu “Proje sekteye uğrayabilir” manşeti ile gündeme taşımıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kişilerin parmak izi ve damar izini taşıyacak yeni kimlik kartları için süre verdi, gözler Sivas Nüfus Müdürlüğü’ne çevrildi. Sivas Belediyesi’nin Kepenek Meydanı projesi kapsamında eski adliye binasının ardından yıkmayı planladığı Valilik Binası’nın arkasındaki binada faaliyet gösteren kurum için yer arayışı sürerken, kurumun yeni kimlik sisteminin kurulması halinde nasıl taşınacağı merak konusu oldu.

Gazetemiz, geçtiğimiz günlerde kurumun taşınma konusunu manşetine taşıyarak, “Nüfus Müdürlüğü’nün yeni kimlik sistemini mevcut binada aktif hale getirmesi halinde taşınma ihtimalinin oldukça zayıflayacağını gündeme getirmişti. “Proje sekteye uğrayabilir” manşet haberinde uzun süredir taşınması gündemde olan ancak bugüne kadar taşınamayan Nüfus Müdürlüğü ve aynı binada faaliyet gösteren diğer kurumların akıbetine dikkat çekilmişti. Özellikle Nüfus Müdürlüğü’nün taşınması konusuna değinilen haberde, yeni kimlik sistemi için gerekli cihazların temin edildiği, mevcut binada yeni sistem kullanılmaya başlanırsa taşınma işinin zora gireceğine dikkat çekilmişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Gazetemizin konuyu gündeme taşımasının üzerinden çok geçmedi ki Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni nesil kimlik kartları konusunda önemli bir açıklama yaptı. Davutoğlu İçişleri Bakanlığı’nda aldığı brifingin ardından biyometrik kimliklerin Aralık ayından itibaren dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Başbakan’dan gelen bu açıklama Sivas Nüfus Müdürlüğü’nün akıbetinin ne olacağı konusunda merak uyandırmaya başladı. Kurumun mevcut binada yeni nesil kimlik sistemini kullanmaya başlaması halinde Sivas Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi’ni nasıl gerçekleştireceği de ayrı bir merak konusu.

MEVCUT YER BİLE YETERLİ DEĞİL…

Edinilen bilgiye göre İl Nüfus Müdürlüğü’ne hizmet verdiği mevcut alan dahi yeterli gelmiyor.

Günde, ortalama bin 300 kişiye hizmet veren kurumda, dijital sistemin yanı sıra defter kayıt arşivleri de muhafaza ediliyor. 50’ye yakın personelin bulunduğu kurumda, salon modeli ile oluşturulan alanda yaklaşık 15 gişede numaratör sistemi ile hizmet veriliyor. Kurum, dar bir alana taşınması halinde sunduğu hizmetlerde aksama yaşanmasından da endişe ediliyor.

Kurumun işlerinin aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Nüfus Müdürlüğü’nün biran önce yeni ve uygun bir alan taşınması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: Şimdi Ne Olacak?
Yorumlar (0)

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğin Kampüsüne Yönelik Vizyoner Projeler

Sivas’ta Koruyucu Aile Bilinci İçin Anlamlı Panel

Kenan Çarboğa’dan Rektör Şengönül’e Anlamlı Ziyaret

SİVAS İTFAİYESİ, HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARINA DESTEK VERİYOR

( VİDEOLU HABER ) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 20 BİN TL DESTEK

Özçoban'a Sivasspor Başkan Vekilliği Görevi

  • Cumartesi 20 ° / 5.7 ° false
  • Pazar 24.5 ° / 6 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 7.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2