Şimdi Ne Olacak?

Yeni kimlikler için, iptal edilen süreç sürpriz bir açıklama ile netlik kazandı. Nüfus müdürlüklerinin yeni sistem için, cihaz kurulumu ve altyapılarını kısa süre içinde oluşturması bekleniyor

GÜNDEM 17.10.2014 04:21:50 1543 0
Şimdi Ne Olacak?

Şimdi Ne Olacak?

Yeni kimlikler için, iptal edilen süreç sürpriz bir açıklama ile netlik kazandı. Nüfus müdürlüklerinin yeni sistem için, cihaz kurulumu ve altyapılarını kısa süre içinde oluşturması bekleniyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kimlik kartları ile ilgili yaptığı açıklama, “Sivas Nüfus Müdürlüğü’nün akıbeti ne olacak?” sorusunu bir kez daha akıllara getirdi. Yeni sistemin yıkılması gündemde olan mevcut binada kullanılmaya başlanması halinde kurumun taşınma ihtimalinin neredeyse sıfıra düşeceği belirtilirken, kimlikler için süre verilmesi “Şimdi ne olacak?” sorusunu gündeme getirdi. Gelişmelerin Nüfus Müdürlüğü’nün taşınması ve Sivas Belediyesi’nin alanda uygulayacağı “Kepenek Meydanı Projesi”ni sekteye uğratıp uğratmayacağı merak ediliyor. Gazetemiz geçtiğimiz günlerde konuyu “Proje sekteye uğrayabilir” manşeti ile gündeme taşımıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kişilerin parmak izi ve damar izini taşıyacak yeni kimlik kartları için süre verdi, gözler Sivas Nüfus Müdürlüğü’ne çevrildi. Sivas Belediyesi’nin Kepenek Meydanı projesi kapsamında eski adliye binasının ardından yıkmayı planladığı Valilik Binası’nın arkasındaki binada faaliyet gösteren kurum için yer arayışı sürerken, kurumun yeni kimlik sisteminin kurulması halinde nasıl taşınacağı merak konusu oldu.

Gazetemiz, geçtiğimiz günlerde kurumun taşınma konusunu manşetine taşıyarak, “Nüfus Müdürlüğü’nün yeni kimlik sistemini mevcut binada aktif hale getirmesi halinde taşınma ihtimalinin oldukça zayıflayacağını gündeme getirmişti. “Proje sekteye uğrayabilir” manşet haberinde uzun süredir taşınması gündemde olan ancak bugüne kadar taşınamayan Nüfus Müdürlüğü ve aynı binada faaliyet gösteren diğer kurumların akıbetine dikkat çekilmişti. Özellikle Nüfus Müdürlüğü’nün taşınması konusuna değinilen haberde, yeni kimlik sistemi için gerekli cihazların temin edildiği, mevcut binada yeni sistem kullanılmaya başlanırsa taşınma işinin zora gireceğine dikkat çekilmişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Gazetemizin konuyu gündeme taşımasının üzerinden çok geçmedi ki Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni nesil kimlik kartları konusunda önemli bir açıklama yaptı. Davutoğlu İçişleri Bakanlığı’nda aldığı brifingin ardından biyometrik kimliklerin Aralık ayından itibaren dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Başbakan’dan gelen bu açıklama Sivas Nüfus Müdürlüğü’nün akıbetinin ne olacağı konusunda merak uyandırmaya başladı. Kurumun mevcut binada yeni nesil kimlik sistemini kullanmaya başlaması halinde Sivas Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi’ni nasıl gerçekleştireceği de ayrı bir merak konusu.

MEVCUT YER BİLE YETERLİ DEĞİL…

Edinilen bilgiye göre İl Nüfus Müdürlüğü’ne hizmet verdiği mevcut alan dahi yeterli gelmiyor.

Günde, ortalama bin 300 kişiye hizmet veren kurumda, dijital sistemin yanı sıra defter kayıt arşivleri de muhafaza ediliyor. 50’ye yakın personelin bulunduğu kurumda, salon modeli ile oluşturulan alanda yaklaşık 15 gişede numaratör sistemi ile hizmet veriliyor. Kurum, dar bir alana taşınması halinde sunduğu hizmetlerde aksama yaşanmasından da endişe ediliyor.

Kurumun işlerinin aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Nüfus Müdürlüğü’nün biran önce yeni ve uygun bir alan taşınması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: Şimdi Ne Olacak?
Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7