ŞİDDETE HAYIR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Destek Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Nurgül Duran; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 20.11.2020 15:49:00 1750 0
ŞİDDETE HAYIR!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 17 Aralık 1999 tarihinde 25 Kasım’ı “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilan etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Destek Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Nurgül Duran; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri hakkında bilgi verdi.

Duran; “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri; şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici; danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği, yeterli ve gerekli personelin görev yaptığı, tercihen kadın personelin istihdam edildiği, çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre yürütüldüğü merkezlerdir” dedi.  

ŞÖNİM hizmetlerinden şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar, çocuklar ve aile bireylerinin, tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin yararlandığını belirten Duran, ŞÖNİM’ e başvuru hizmetlerden yararlanacak kişilerin bizzat başvurusu veya şikayeti, ilgili kurum ve kuruluşların (kolluk birimleri, sağlık kuruluşları vb.) yönlendirmesi, yetkili makam tarafından verilen koruyucu veya önleyici tedbir kararı, üçüncü kişilerin ihbarı, ALO 183’e yapılan başvurular ile gerçekleşebileceğini ifade etti.

Duran; ŞÖNİM’de gerek şiddet mağduruna gerek şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişilere merkez bünyesinde koordinasyon hizmeti, psiko-sosyal destek hizmeti, hukuki destek hizmeti, eğitim ve mesleki destek hizmetleri, sağlık destek hizmeti, ekonomik destek hizmeti, müdahale-yönlendirme hizmeti ve önleyici hizmetlerinin sunulduğunu beyan etti.

İhtiyaç olması durumunda şiddete maruz kalan kadınların çocuklarıyla birlikte barınma ve korunma amacıyla Kadın Konukevine yönlendirildiğini ve yerleştirildiğini söyleyen Duran, KADES(Kadın Destek Uygulaması) hakkında da bilgiler verdi.

Duran; KADES’ in kadına yönelik şiddeti önlemek ve şiddet mağduru kadınlara gelişen iletişim teknolojilerinden faydalanılarak en kısa sürede yardım edebilmek amacıyla geliştirildiğini, şiddete maruz kalan veya şiddete uğrama riski olan kadınların uygulama üzerinden yapacakları ihbarın en yakın kolluk birimine iletildiğini ve müdahalenin yapıldığını ayrıca uygulamanın yalnızca kadınlara sunulduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler: ŞİDDETE HAYIR!
Yorumlar (0)

“MUHSİN YAZICIOĞLU DARÜŞŞİFA KÜLLİYESİ” İÇİN PROTOKOL İMZALANDI…

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0