Tarih: 30.10.2015 03:03

Şeyh Şamile iki yeni okul

Facebook Twitter Linked-in

Şeyh Şamile iki yeni okul

Sivas´ta son yıllarda eğitime yapılan yatırımlar takdir topluyor. Sivas´ın gözde mahallelerinden biri olan ve yapılaşma nedeniyle nüfusu her geçen gün artarak ilk sıralarda yer alan Şeyh Şamil Mahallesinde Kız Meslek Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu yapılıyor.

24´er derslikli 15 dönüm üzerine yapılan okulların inşaatlarında çalışmalar devam ediyor.

Yapılan okullar hakkında bilgi veren Şeyh Şamil Mahallesi Muhtarı İbrahim Nar, Yeni yapılan Numune Hastanesinin de bölgeye yakın olması ile birlikte mahallede hızlı bir yapılaşma olduğunu bu nedenle de nüfusunun her geçen gün arttığını söyledi. Mahallede bulunan okulların ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle lise ve ortaokul yapıldığını vurgulayan muhtar İbrahim Nar, ?Daha önce Bölge parkı olarak belirlenen alan üzerine şu anda 7 şer dönün arazi üzerine Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu yapımı için çalışmalar devam ediyor. Okullarımız 24 derslik olarak yapılacak. Okullarımızın yan tarafında bulunan 5 dönüm araziye ise cami yapılacak. Yapılacak olan yatırımlarla bölgemizdeki okul ihtiyacımız giderilmiş olacak. Okullarımızın yapımında emek ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum?dedi.

Nüfusun her geçen gün arttığına dikkat çeken Şeyh Şamil Mahallesi Muhtarı İbrahim Nar, bölgede çok sayıda inşaat olduğunu, tamamlanan inşaatlara vatandaşların hemen taşınması nedeniyle nüfusun 20 binlere ulaştığını hatırlatarak, kapsamlı bir sağlık ocağına ihtiyaç olduğunu , bu konuda çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —