Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, "Biz İletişim Fakültesini şehre açılan bir kapı olarak görüyoruz. Üniversitemizin tanıtımı ve Sivas´ımızın tanıtımı açısından önemli görüyoruz" dedi.
"Şehre açılan bir kapı"
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, "Biz İletişim Fakültesini şehre açılan bir kapı olarak görüyoruz. Üniversitemizin tanıtımı ve Sivas´ımızın tanıtımı açısından önemli görüyoruz" dedi.
Sivas´ta 2010 yılında açılan İletişim Fakültesi geleceğin iletişimcilerini yetiştirmeye devam ediyor. Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Gazetecilik Bölümünün bulunduğu fakültede gelecek yıldan itibaren Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün de açılması planlanıyor.
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, fakülte hakkında Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulundu.
Fakültenin altyapı imkânlarının her geçen yıl daha da güçlendiğini ifade eden Ağırman, "İletişim Fakültesinde 3 bölüm var. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. 2 bölümümüzde öğrenci var, mezun da verdik. Radyo, Televizyon ve Sinema için ise hoca eksikliği yüzünden henüz öğrenci alamadık ama altyapısını oluşturduk. Önümüzdeki dönem öğrenci alacağız, taleplerimizi yapacağız" diye konuştu.
23 AKADEMİSYENLE EĞİTİM SÜRÜYOR
CÜ İletişim Fakültesi´nde 900´e yakın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü aktaran Ağırman, "Geceli ve gündüzlü iki bölüm var. Öğretim elemanı sayımız yardımcı doçent ve araştırma görevlisi olarak 23. İmkan buldukça ve elaman buldukça alımlara devam edeceğiz. Biz şahsen İletişim Fakültesini şehre açılan bir kapı olarak görüyoruz. Üniversitemizin tanıtımı ve Sivas´ımızın tanıtımı açısından önemli görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
"YEREL BASINDAN YARDIM İSTİYORUZ"
CÜ İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren CU Radyo hakkında da açıklamalarda bulunan Dekan Ağırman, "98.6 FM frekansından yayın yapan CU Radyo´da değişik alanlarda yayın yapılıyor. Eğitim ve öğretim amaçlı olduğu için tabiî ki yayın repertuarı sınırlı. Onun dışında kültürel ve sağlık alanlarında her türlü yayın yapılabilir. O konuyu biraz daha geliştirmek istiyoruz. Bunu yerel basınla işbirliği yaparak geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla biz bu noktada yerel basından ve kamu kurumlarından yardım istiyoruz. Yayın kapasitesinin artırılması açısından, tanıtım açısından hem de öğrencilerimizin yetişmesi açısından işbirliğinde yarar olduğunu görüyoruz" açıklamasında bulundu.
YEREL BASININ NABZI CU´DE ATIYOR
Ağırman, "Fiziki olarak çok da yeterli bir binamız yok ama şu an ihtiyacımızı karşılıyor. Daha çok öğretim elemanı eksikliği var onu gidermek için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Rektörlüğümüz gerekli yardım ve desteği de sağlıyor. Bu yardım ve desteği şehirle birleştirdiğimiz zaman tabiî ki yerel basının da katkılarıyla çok daha güçlü bir konuma geleceğimize inanıyoruz. Radyo haberciliği hususunda yerel gazetemizin haberlerini öğrencilerimiz her sabah düzenli olarak okuyorlar. Okuma vakti bulamayan halkımız mutfağında iken bile bizim radyomuzu dinleyerek yerel basından haberdar olabiliyor. Bu güzel ve önemli bir şey aslında" ifadelerini kullandı.