Şehitler için yürüdük

Şehitler için yürüdük

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında ?Şehitlere Saygı Yürüyüşü´ düzenlendi. Askeri birliklerin de katıldığı yürüyüşe yaklaşık 2 bin Sivaslı katıldı. Atatürk anıtı önünde devam eden programda gaziler duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutam

Şehitler için yürüdük

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında ?Şehitlere Saygı Yürüyüşü´ düzenlendi. Askeri birliklerin de katıldığı yürüyüşe yaklaşık 2 bin Sivaslı katıldı. Atatürk anıtı önünde devam eden programda gaziler duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadılar.

Sivas´ta, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeni ile ?Şehitlere Saygı Yürüyüşü´ düzenlendi. Yürüyüşe Vali Alim Barut, askeri ve sivil erkan, vatandaşlar, öğrenciler ve askeri birlikler katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş Atatürk Spor Salonundan başladı. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve dillerinde sloganlar ile Atatürk Anıtına kadar yürüdü. 7´den 70´e ilgi gösterilen yürüyüşte, askeri birliğin geçişi de yol boyunca vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı.

Yürüyüş sonrası Atatürk Anıtı önünde program düzenlendi. Programda saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Ardından Kuranı Kerim tilaveti dinlendi. Son olarak ise şehitler için dua edildi. Programa katılan gaziler duygulu anlar yaşadı ve yaşattı. Bir gazi İstiklal Marşının okunuşunda gözyaşlarına hakim olamadı. Program bitiminde ise Vali Alim Barut, çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.



Anahtar Kelimeler: Şehitler için yürüdük