Tarih: 15.04.2016 14:32

Şehit cenazeleri Kale Camii´nden kaldırılsın

Facebook Twitter Linked-in

Şehit cenazeleri Kale Camii´nden kaldırılsın

İlimizde, şehit cenazelerinin Kale Camii´nden kaldırılması talep ediliyor

Devletin bekasına karşı koymak isteyen hain terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleler kapsamında şehadet şerbetini içen asker ve polislerin cenaze törenlerinin kent merkezinde bulunan tarihi Kale Camii´nden kaldırılması isteniyor. Şu an Ulu Camii´nde düzenlenen cenaze törenlerinin alanın dar olması nedeniyle sıkıntılar doğurduğunu kaydeden Sivaslılar Kale Camii´nde bu sıkıntının yaşanmayacağını düşünüyor.

Kale Camii´nin insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerden birisi olması nedeniyle şehit törenlerine katılım oranının daha da fazla olacağını dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Sivas´ın son şehidi olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen´in (34)  Ulu Camii´nde gerçekleştirilen cenaze merasiminde de aynı sıkıntıların yaşandığını dillendiren vatandaşlar, ?Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Biz, şehit cenazelerimizin Kale Camii´nden kalkmasını istiyoruz. Çünkü Ulu Camii´nde alan dar, insanlar caminin avlusunun dışında kalıyor ve cenaze namazına katılamıyor. Buna ek olarak trafik yoğunluğu konusunda da ciddi problemler yaşanıyor. Oysaki cenaze törenleri Kale Camii´nde gerçekleştirilirse hem katılım fazla olur hem de alan sıkıntısı yaşanmaz. Bu konu ile ilgili çalışma yapılmasını bekliyoruz? dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —