SCÜ'de sempozyum

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ve Motif Vakfı iş birliği ile Âşık Veysel’in vefatının 50. yılı münasebetiyle Uluslararası Türk Âşıklık Geleneği ve Âşık Veysel Sempozyumu düzenlendi.

KÜLTÜR SANAT 7.11.2023 15:40:00 1225 0
SCÜ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ve Motif Vakfı iş birliği ile Âşık Veysel’in vefatının 50. yılı münasebetiyle Uluslararası Türk Âşıklık Geleneği ve Âşık Veysel Sempozyumu düzenlendi. 

4 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma; Vali Yardımcısı İlhami Doğan, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Motif Vakfı Genel Başkanı Mehmet Zeki Baykal, il müdürleri, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, tarihî ve kültürel zenginliği ile kadim bir Anadolu şehri olan Sultan Şehir Sivas’ımız aynı zamanda aşıklık geleneğinin yaşatılmaya devam ettiği bir şehirdir. Bu topraklar, Âşık Veysel, Zaralı Halil ve Âşık Ruhsatî gibi sayısız ozan yetiştirmiştir. Âşıklık geleneğinin güçlü temsilcilerinden biri olan Sivaslı ozanımız Âşık Veysel’in vefatının 50. sene-i devriyesi olan 2023 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Bu kapsamda biz de üniversitemiz olarak geleneklerimize sahip çıkıyor ve bu gelenekleri yeni kuşaklara aktarmak için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Türkçeyi en yalın ve güçlü şekilde kullanan Âşık Veysel, şiirlerinde her zaman birlik ve beraberliği öğütlemiştir. Bu duygu ve düşünceler ile düzenlenen sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyor, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Motif Vakfı Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Ömür Ceylan ise yaptığı konuşmada, “Âşık Veysel’in yetiştiği kadim şehir Sivas’ta ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Böyle kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesine ve katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ederim.” dedi.

İki gün boyunca devam eden sempozyumda katılımcılar, Türk Âşıklık Geleneği ve Âşık Veysel ile ilgili çalışmalar sundu.

Anahtar Kelimeler: ' sempozyum
Yorumlar (0)

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

16. Sivas Tanıtım Günleri, Yoğun İlgi Gördü

  • Pazartesi 10.9 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.5 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.4 ° / 6.9 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
15.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3