Tarih: 08.06.2020 18:21

Satranç kültürü zenginleşecek

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın geleceğine yön vermek ve hazırlanan yeni projelerle şehrin her alanda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Valilik öncülüğünde yürütülen çalışmalar Doğanşar ilçesinde aralıksız sürüyor.

Doğanşar İçin 20 Fikir 20 Proje faaliyetleri kapsamında hazırlanan “Şah-Mat Projesi” çerçevesinde bahçe satranç takımları alınarak kurulumu yapıldı.

İlçeye bağlı eğitim veren Doğanşar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Doğanşar İmam Hatip Ortaokulu ile Doğanşar Hüseyin Yumuşak Yatılı Bölge Ortakulu/İlkokulu öğrencilerine ve okulların bulunduğu yerlerde ikamet eden gençlere ve vatandaşlara yönelik bahçe satranç takımları Doğanşar Kaymakamlığınca alındı. Bu sayede çocuklar ve  gençlerin  yanı sıra diğer vatandaşlarda da  satranç kültürü oluşması amaçlanıyor.  Öğrenciler proje sayesinde  ders dışında kendilerini ifade edebilecek hem sosyal hem de zihinsel gelişimine katkı sağlayacak bir ortamla buluşacak. Öğrencilerin zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla okullarda seçmeli olarak verilen satranç derslerini işlevsel hale getirmek ve bunu diğer okullara yaymak öncelikler arasında yer alıyor. /Sultan Şehir/

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —