Tarih: 04.01.2015 07:24

Sarıkamış Harekatı`nın 100. Yılı

Facebook Twitter Linked-in

Sarıkamış Harekatı`nın 100. Yılı

Cumhuriyet Kadınkarı Derneği Sivas Şubesi Üyesi Orhon: "Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi olarak Sarıkamış Harekatı`nın 100. yılında, tek kurşun atılmadan hayatlarını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz"

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Üyesi Hülya Orhon, Sarıkamış Harekatı`nın 100. yılı etkinlikleri ile ilgili açıklama yaptı. Orhon, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Sarıkamış Harekatı`nın önemine değindi.  Harekatın, zamanın iyi değerlendirilememesi ve kuvvetlerin de böyle bir harekatı yapacak şekilde teçhizatlandırılamadığı için başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Orhon, "Ordunun kış şartlarına hazır olmaması ve olumsuz iklim şartları sebebiyle ikmal ve iaşe hizmetlerinin yapılmayışı kıtalarda açlığa, hayvanların telef olmasına dolayısıyla da birliklerin dağılmasına sebep oldu" diye konuştu.

Orhon, "Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi olarak Sarıkamış Harekatı`nın 100. yılında, tek kurşun atılmadan hayatlarını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsu" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —