Sanayicilerin temsil gücü arttı
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyelerin sektör bazlı temsilini güçlendirmek ve komite yapılanmasını daha adil hale getirmek amacıyla yürüttüğü NACE kodları ve meslek komitelerinin sınıflandırılması çalışmasını tamamladı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
STSO, üyelerin sektör bazlı temsilini güçlendirmek ve komite yapılanmasını daha adil hale getirmek amacıyla yürüttüğü NACE kodları ve meslek komitelerinin sınıflandırılması çalışmasını tamamladı.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, NACE kolları ve meslek komitelerinin yeniden düzenlenmesiyle özellikle sanayici grubunun temsil gücünün daha da artırıldığını belirtti.

Özdemir, yürütülen çalışmanın temel hedefinin üyelerin doğru meslek komitelerinde yer almasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Biz; tüm mensuplarımızın iştigal konularına uygun komitelerde yer almasını, birbiriyle ilgili sektörlerin aynı çatı altında toplanmasını, ilgisiz sektörlerin ise aynı komite içerisinde sıkışmasının önüne geçilmesini ve mümkün olduğu kadar fazla komiteyle üyelerimizin STSO çatısı altında güçlü şekilde temsil edilmesini amaç edindik” dedi.

Aylık faaliyet gündeminde sanayicilere yönelik çalışmaların önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Özdemir, önümüzdeki dönemde de sanayi odaklı birçok çalışmanın STSO gündeminde yer alacağını söyledi.
Bu kapsamda sanayicilere destek olmak ve Sivas’ın ihracat kapasitesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen UR-GE projelerine değinen Özdemir, şu bilgileri paylaştı:
“Doğaltaş ve Madenciler Grubu ile başladığımız UR-GE projemizin ardından Savunma Sanayi için bir UR-GE projesi hazırladık. Dün Ticaret Bakanlığından aldığımız olumlu sonuçla, iklimlendirme sektörümüzün UR-GE projesi de kabul edilerek resmiyet kazanmış oldu."
Yerel Kalkınma Hamlesi programına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özdemir, programın sektörlere doğrudan destek sağlaması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Sektörlere destek verilmesi bizim en büyük temennimizdi. Sanayi Bakanlığımız da bunu hayata geçirdi” dedi.


(VİDEOLU HABER) GURBETÇİ BULUŞMALARI VE GASTRONOMİ FESTİVALİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SP İl Başkanı M. Zahit Tokgöz'den Kuryelere destek.
Bağımsız Türkiye Partisi Zara İlçesinde Teşkilatlanıyor.
Akçalı ve Gölbaşı Ailelerinin Mutlu Günü..
BÜYÜK BİRLİK BELEDİYECİLİĞİ ZİRVEDE YER ALDI
Kantar: "Bu Sivas'ın Ortak Başarısıdır"
4 EYLÜL 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI…
Safa Vakfı Sivas İl Başkanlığında Görev Değişimi
- Salı 27.2 ° / 13.2 ° Güneşli
- Çarşamba 28 ° / 14.4 ° Güneşli
- Perşembe 28 ° / 13.2 ° Güneşli






