Tarih: 29.08.2014 03:05

Şahinbay, ‘Kurt’ İddialarını Yalanladı

Facebook Twitter Linked-in

Şahinbay, ‘Kurt’ İddialarını Yalanladı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Kurt saldırısının ardından bu kurtların domuzlarla mücadele için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından doğaya salındığı iddiaları ortaya atılmıştı

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, iddiaları yalanlayarak Bakanlığın bu yönde kesinlikle bir çalışmasının olmadığını vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, geçtiğimiz günlerde Yıldızeli ilçesine bağlı bazı köylerde yaşanan kurt saldırısıyla ilgili bazı köylülerin iddialarını yalanladı. Şahinbay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kesinlikle doğaya ‘Kurt’ bırakma gibi bir çalışmalarının olmadığını kaydetti.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Yıldızeli İlçesine bağlı bazı köylere kurt inmiş ve 6 köylüye saldırarak yaralamıştı. 6 köylü köye inen kurt ile mücadele etmeleri neticesinde çeşitli bölgelerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Bu yaşanılan olayların ardından bazı köylüler bu kurtların ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından domuzlarla mücadele kapsamında kırsal kesimlere bırakıldığı” iddiaları gündeme gelmişti.

Bu iddiaların ardından gazetemizin sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, köylülerin bu iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yıllardır özellikle yaz aylarında yaşanan bu gibi olaylarda köylülerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı hakkında çeşitli iddialarda bulunduğunu ancak bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

YABAH HAYVANLARI İNSANLARA NEDEN SALDIRIR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaban hayvanlarının bu yönde avlanmasına yönelik çalışmalarının olmadığını belirten Şahinbay, normal şarlarda hiçbir yaban hayvanının insanlara saldırmasının mümkün olmadığını belirtti.

Yaban hayvanlarının 3 ihtimal doğrultusunda insanlara saldırabileceğini belirten Şahinbay, hayvanın yavrularına yönelik bir saldırı olması durumunda, aç kalması halinde veya da yine insanlar tarafından kendisine yönelik yapılan saldırı karşısında saldırıya geçebileceğini kaydetti.

Kurtlara veya diğer yaban hayvanlarına bir müdahale olmadığı takdirde insanlara saldırmasının çok düşük bir ihtimal olduğuna değinen Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Şahinbay, normal şartlarda bu gibi hayvanların insanları gördüğünde kaçacağını ifade etti.

RAPOR BEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde ilimizde yaşanan Kurt saldırısı olayıyla ilgili olarak gerekli numunelerin Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alınarak, incelenmek üzere Samsun’a gönderildiğini teyit eden Şahinbay, gelecek rapor doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

YAZ MEVSİMİNDE DOĞAYA YEM BIRAKILMAZ

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ağır geçen kış mevsimlerinde doğaya yem bırakıldığını belirten Sivas Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Selami Şahinbay, bunun haricinde yaz mevsiminde doğaya yem bırakılması gibi bir çalışmalarının olmadığını belirtti.

Sadece ağır geçen kış mevsimlerinin çeşitli dönemlerinde yiyecek temin etmekte zorlanan keklik, geyik vb. hayvanlar için doğaya yem bırakıldığını kaydeden Şahinbay, yaz mevsiminde hayvanların kendi yiyeceğini kendisinin temin etmesi gerektiğini vurguladı.

Yaz aylarında yemleme yapılması halinde ekolojik dengenin bozulacağını belirten Şahinbay, dengenin bozulması halinde doğadaki bütün hayvanların bundan olumsuz yönde etkileneceğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —