Sağlık için stant

Sağlık için stant

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı´nda açtığı stant ile vatandaşları sağlıklı yaşam yönünde bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.

Sağlık için stant

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı´nda açtığı stant ile vatandaşları sağlıklı yaşam yönünde bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Levent Sağlam, ?´Halk sağlığı müdürlüğü olarak sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, kanser taramaları, kronik hastalıklar, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi gibi geniş bir yelpazede hizmet vermekteyiz´´ dedi.

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri nedeniyle Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü Cumhuriyet meydanında stant açtı. Sinevizyon gösterilerinin yanısıra, sağlık hakkında broşürler dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi hedeflenen etkinlik hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Levent Sağlam, ?´Sağlık sadece sakatlık yada hastalığın olmayışı değil, bedensel, ruhsal, sosyal tam bir iyilik hali olarak tanımlanır. Halk sağlığı çalışmalarında amacımız sağlık bilinci oluşturmak, yaşam kalitesini yükseltmek, koruyucu sağlık hizmetlerini yerine getirmektir. Bu sebeple sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi için, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite, sigara alkol ve bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmak, yeterli dinlenme, kişisel hijyene önem verme ve stresten uzak durma gibi temel davranışlar halk sağlığının korunmasında önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı yaşam davranışlarına dikkat çekmek için bakanlığımız her yıl farklı bir tema ile halk sağlığı haftası kutlamakta olup, bu yılın teması ?Güvendesiniz çünkü halk sağlığı yanınızdadır´ olmuştur. Halk sağlığı müdürlüğü olarak sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, kanser taramaları, kronik hastalıklar, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi gibi geniş bir yelpazede hizmet vermekteyiz. İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını geliştirmek, halkın yaşam kalitesini yükseltmek ve tüm önlemleri almak misyonuyla çalışmalar devam edecektir´´ dedi.



Anahtar Kelimeler: Sağlık için stant