Saadet, çocukları kitapla buluşturdu

Saadet, çocukları kitapla buluşturdu

Saadet Partisi Sivas Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ?iz bırak? sloganı ile kampanya düzenlendi. Kampanya kapsamında toplanan kitaplar Gürün, Yıldızeli, Gemerek ve Kangal ilçelerinde çocuklarla buluşturuldu.

Saadet Partisi Sivas Kadın Kolları Başkanlığı, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ?iz bırak? sloganı ile kitap toplama kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında toplanan kitaplar Gürün, Yıldızeli, Gemerek ve Kangal ilçelerinde bulunan çocuklara dağıtıldı.

/resimler/2018-11/26/2042578820942.jpg

Kampanyaya ilişkin bilgiler veren Saadet Partisi Sivas Kadın Kolları Başkanı Mihriban Geldi, ?Çocuklarımızın geleceklerine iz bırakmak için, Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen bu kampanya ile vatandaşlarımızın evlerinde atıl olarak bulunan kitapları topladık. Bu kitaplar çocuklarımıza ulaştırıldı. Amacımız çocuklarımızda bir iz bırakmak ve kitap okuma farkındalığı oluşturmak? dedi.

/resimler/2018-11/26/2043136321229.jpg

?ÜZÜCÜ TABLOYA ?DUR´

DEMEK BİZİM ELİMİZDE?

Türkiye İstatistik Kurumu´nun (TÜİK) geçen yıl yayımladığı verilere göre ülkemizde kitap okumaya ayrılan sürenin günlük yalnızca bir dakika olduğunu ifade eden Geldi, ?Buna karşın televizyon izlemeye 6 saat, internete 3 saat harcanıyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü´nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86´ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. TÜİK´e göre ise Türkiye´de kitap, ihtiyaç listesinin 235´inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken, Türkiye´de çeyrek dolar. Bu üzücü tabloya ?dur´ demek bizim elimizde. Yeni neslin kitaplar ile büyümesi için bu tür kampanyaların artması lazım. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hususunda ailelere de büyük görevler düşüyor? açıklamasında bulundu.

//SULTAN ŞEHİR//