Robot yarışması düzenlenecek

Milli Eğitim Müdürlüğünce Si-Ro Sivas Robot Yarışması düzenlenecek.

EĞİTİM 27.12.2021 19:08:00 1449 0
Robot yarışması  düzenlenecek

Sivas, ulusal ve uluslararası düzeyde robot yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenecek yarışmaların tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Salih Ayhan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Müdür Vekili Dursun Yıldırım, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, projenin tanıtım videosunun gösterime sunulması ile başladı. Daha sonra Şube Müdürü Mesut Kaş tarafından projenin detaylarına yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Sununun ardından TEKNOFEST’te şampiyon olan Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı adına öğrenci Emre Sait İnanıcı ile TEKNOFEST’te en iyi sunum ödülü alan Beypınar Ortaokulu öğrencisi Ahmet Güleç, kısa birer konuşma yaparak, Si-Ro ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

“SİVAS’I EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRMEYİ BAŞARDIK”

Öğrencilerin ardından konuşan Vali Salih Ayhan, Sivas’ın eğitimde marka şehir haline geldiğini belirtti. Akademik başarının yanı sıra öğrencilerin, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da başarılı olabilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını belirten Ayhan, bilim ve teknoloji alanında yürütülen proje ve çalışmaların da meyvesini vermeye başladığını kaydetti.

Ayhan; “Eğitimin bir görevi de çocuğu karşılaşacağı dünyaya hazırlamaktır ve bu açıktır ki çocuklarımızın bilgiye hâkim olabilmesi ve yön verebilmesi açısından teknolojiye hâkim olmaları da gerekmektedir. Bu nedenle Sivas’ta, Nuri Demirağ’ın torunları bu alandaki farkını çok daha net ortaya koymalıdır. Bu hedefimize yönelik düzenleyeceğimiz Sİ-RO Robot Yarışmasını oldukça önemsediğimi belirtmek isterim. Özellikle okul idarelerimizin konuya bir etkinlik boyutunda değil bir vizyon ile bakmalarını rica ediyorum. Sİ-RO Robot yarışmamızın ülke genelinde en prestijli yarışmalardan biri haline geleceğine gönülden inanıyorum. Çünkü bu konudaki potansiyelimizi ve yaptıklarımızı biliyorum. İnşallah yakın zamanda Hamidiye Kültür Bahçesinde açılışını yapacağımız Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezimiz teknoloji alanında bir üs haline geleceğine inanıyorum. Millî Teknoloji Üreten bir Türkiye hamlesine Sivas olarak sunacağınız katkılar için şimdiden hepinizi tebrik ediyor, Sİ-RO Sivas Robot Yarışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’te dereceye giren öğrenciler konuşmanın ardından Vali Ayhan’a, Si-Ro’nun logosu olan Çift Başlı Selçuklu Kartalı’nı hediye etti.

BAŞVURULAR 1 OCAK’TA BAŞLIYOR…

Si-Ro ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise Sultan Şehir Sivas’ın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi. Yarışma başvurularının 1 Ocak-15 Mart 2022 tarihleri arasında alınacağına dikkat çeken Aslan, başvurular tamamlandıktan sonra projelerin ön değerlendirme sürecinin yapılacağını ifade etti.

10-15 Haziran 2022 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası düzeyde 4 ana, 12 alt kategori ve 16 seviyede uygulamalı yarışmaların gerçekleştirileceğini ifade eden Aslan; “Sayın Valimizin himayesinde inşallah yoğun katılımın olduğu başarılı bir organizasyona imza atacağız. Bu proje; üreten ve geliştiren, çağın gerektirdiği donanıma sahip bir neslin ihya ve inşası adına Sivas’tan güçlü bir adım olacaktır. Üç ay süren çalışmalar neticesinde şekillenen bu projede koordinasyonu sağlayan Şube Müdürümüz Mesut Kaş ve ekibi başta olmak üzere bugüne kadar yürütülen ve devam eden çalışmalara emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. /SULTAN ŞEHİR/

Anahtar Kelimeler: Robot yarışması düzenlenecek
Yorumlar (0)

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7