Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Ahmet Şengönül, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, mübarek aya ulaşmanın huzur ve mutluluğunu birlikte yaşadıklarını belirtti.
Şengönül, Ramazan ayının nefsi terbiye eden, sabır ve şükür duygularını derinleştiren önemli bir ibadet olduğunu ifade ederek, “Bu mübarek ay, toplum olarak birbirimize daha çok kenetlendiğimiz, kırgınlıkları onardığımız, ihtiyaç sahiplerine el uzattığımız ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz eşsiz bir fırsattır” dedi.
Mesajında şehit ve gazilere de yer veren Şengönül, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere ise saygı ve dualarını ilettiklerini kaydetti.
Üniversite ailesi olarak Ramazan ayının bereketini kampüslerde en güzel şekilde yaşadıklarını ifade eden Rektör, öğrencilerin ve akademik ile idari personelin Ramazan’ı huzur, sağlık ve manevi doygunluk içinde geçirmesi temennisinde bulundu.
Mesajının sonunda Şengönül, öğrenciler, üniversite çalışanları, Sivas halkı ve tüm Müslüman aleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutlayarak, mübarek ayın barış, huzur, sağlık ve bereket getirmesini diledi.