Rekor kırdı

Dünya kayıtlarına “en sıcak” olarak geçen 2024 yılı yaz aylarında ÇEDAŞ’ın hizmet bölgesinde yer alan Sivas, Tokat ve Yozgat’ta da elektrik tüketimi kendi rekorunu kırdı.

GÜNDEM 11.10.2024 16:25:00 1236 0
Rekor kırdı

Dünya kayıtlarına “en sıcak” olarak geçen 2024 yılı yaz aylarında ÇEDAŞ’ın hizmet bölgesinde yer alan Sivas, Tokat ve Yozgat’ta da elektrik tüketimi kendi rekorunu kırdı. Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında toplam elektrik tüketimi, 823 milyon kWh’yi aştı. En büyük yükseliş ise sıcak havaların yanı sıra uzun Kurban Bayramı tatili nedeniyle bölgeye gelen ziyaretçilerin etkisi ile Haziran ayında yaşandı.

2024 yılı yazı, dünya kayıtlarına “en sıcak yaz” olarak geçerken, tüketicilerden gelen yoğun taleple birlikte elektrik tüketiminde de rekorlar yaşandı. Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 1 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (ÇEDAŞ) verilerine göre; bu yıl Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında elektrik tüketimi 823,8 milyon kWh’ya ulaştı. Bu rakam şimdiye kadar yaz aylarında bölgede yaşanan en yüksek tüketim olarak kayıtlara geçti. En son, en yüksek yaz ayları tüketimi 2021 yılında yaşanmış ve 809,6 milyon kWh seviyesinde gerçekleşmişti.

Yazın artan talebe, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde yanıt vermek üzere bölgenin enerji altyapısının yatırım, bakım ve onarım çalışmaları ile güçlendirildiğine işaret eden ÇEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Altun, “Tüketimlerdeki artışta, hava sıcaklığının önceki senelere göre yüksek seyretmesi ve yağışların azalması ile tarımsal sulamada kullanılan enerji ihtiyacı etkili oldu. Yaz dönemi gurbetçilerin uzun tatil ziyaretleri ve sıcak havalarda artan klima kullanımı da elektrik tüketimine yansıdı. Bu dönemde bir yandan saha ekiplerinin sayısı artırılırken diğer yandan da başta SCADA olmak üzere teknolojiye yapılan yatırımlar ile taleplere başarı ile yanıt verildi. Her zaman, her koşulda görevlerinin başında olan tüm arkadaşlarıma bu süreçte gösterdikleri özveri için özellikle teşekkür etmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

UZUN KURBAN BAYRAMI TATİLİ HAZİRAN RAKAMLARINI ETKİLEDİ

ÇEDAŞ’ın verilerine göre, bu yaz en yüksek tüketim Haziran ayında gözlendi. Haziran ayında söz konusu tüketim 240,8 milyon kWh’ye ulaştı. Bu gelişmede Haziran ayı içinde kutlanan 9 günlük bayram tatili ile şehir dışından gelen ziyaretçilerin de etkisi büyük oldu. ÇEDAŞ’ın hizmet bölgesinde yılın günlük tüketim rekoru ise 10 milyon kWh ile 22 Ağustos Perşembe günü kırıldı. Geçen yıl bu rekor 9,5 milyon kWh ile 15 Ağustos Salı günü yaşanmıştı.

ÇEDAŞ HAKKINDA

31 Ağustos 2010 tarihinde özelleşen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde 52.520 km² alanda, 1 milyondan fazla aboneye kaliteli ve kesintisiz hizmet anlayışı ile faaliyet göstermektedir. Yılda 2,8 milyar kWh’nin üzerinde elektrik dağıtımı yapan, çalışma esasları Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen ÇEDAŞ, iletim noktalarından aldığı elektriği son kullanıcılara ulaştırmaktadır. 

Anahtar Kelimeler: Rekor kırdı
Yorumlar (0)

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

  • Cuma 17.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3