Tarih: 25.04.2015 04:09

RAYBÜS DOLDU TAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

RAYBÜS DOLDU TAŞTI

Geçtiğimiz yıl Sivas’ta hizmete başlayan Raybüs seferleri Demiryolu yolculuğuna ilgiyi artırdı. Geçtiğimiz yıl 40 bir kişi Sivas ile Divriği arasında demiryolunu tercih ederken bu sayı tam 3 kat artarak 120 bin sınırını geçti.

Devlet Demiryolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hizmete alınan Raybüs’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sivas ile Divriği arasında geçtiğimiz yıl 40 bir kişi seyahat ederken, Raybüs’ün faaliyetlerine başlamasının ardından geçen 1 yıllık sürede bu rakam 120 bin sınırını geçti. Bu rakam içerisinde 50 bin kişi ise yalnızca Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nı gezmek için Raybüs’ü kullandı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Devlet Demiryolları 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, Raybüs’ün kendileri için önemli bir konu olduğunu söyledi. Raybüs’ü devreye aldıkları ilk yıl içerisinde 3 kat artış yaşadıklarını söyleyen Şener, “Raybüs ile ilgili bilgiler vermek istiyorum.Biz geçen 23 martta Raybüs seferi hizmete konulduğunda Divriğililer için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Bunun karşılığını Divriğililer gösterdi. Bir önce ki yılla kıyas yapıldığında demiryolu ile seyahat edenlerin sayısı 3 katına çıktı. Yani 40 bin civarında yolcu varken son bir yılda 125 bin kişi demiryolunu kullandı. Bunlardan ilginç olanı ise şu; bunlardan 50 bin kadarı Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nı görmek için Raybüs’ü kullandı. 50 bin kişi turizm amacıyla demiryollarını kullanmış” dedi.

SAATLER DEĞİŞTİ

Raybüs sefer saatlerinin değiştiğini söyleyen Şener, “6 Nisan tarihi itibariyle Raybüs’ün Sivas’tan hareket ve Divriği’den dönüş saatleri değişti. Divriği’yi gezmek isteyenler güzel ilçemizde 5 saat kadar kalabilecekler. 9’da Sivas’tan akşam 16:30’da da Divriği’den hareket ediyor. Bu da 5 saatlik bir gezi zamanı ortaya çıkarıyor. Eskiye kıyasla daha iyi bir zamanlama oluyor” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —