Tarih: 14.10.2014 06:12

Proje Sekteye Uğrayabilir

Facebook Twitter Linked-in

Proje Sekteye Uğrayabilir

Adliye binası yıkıldı, gözler Nüfus Müdürlüğü ile birlikte birçok kurumun faaliyet gösterdiği aynı alandaki diğer binaya çevrildi. Sivas Belediyesi “Kepenek Meydanı Projesi”nin startını eski adliye binasını yıkarak verdi

Ancak, çalışmaların nasıl devam edeceği merak konusu oldu. Yıkım için sıra bekleyen binadaki kurumların ne zaman ve nereye taşınacağı konusundaki belirsizlik sürerken, İl Nüfus Müdürlüğü’nün yeni yapılanma kapsamında teknolojik cihaz ve donanımlarının mevcut alana kurulması halinde taşınma ihtimalinin neredeyse sıfıra ineceği belirtiliyor. Sivas Belediyesi’nin eski adliye binasının bulunduğu alanda uygulayacağı “Kepenek Meydanı Projesi” aynı alanda bulunan ve 7 farklı kurumun faaliyet gösterdiği diğer binaya takıldı. Nüfus Müdürlüğü, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Dernekler Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da aralarında bulunduğu 7 farklı kurumun faaliyet gösterdiği binanın yıkılması, bu kurumların taşınmasına bağladı. Sivas Belediyesi Kepenek Meydanı Projesi’ni hayata geçirebilmek için eski adliye binasının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Bölgede hafriyat alma çalışmalarını sürdüren belediye, zorunlu olarak bu alanın çevresini tahtalarla çevirmek zorunda kaldı. Belediye kentin merkezinde nefes alacak yeni bir alan oluşturmak için çalışmalarını sürdürürken, bu çalışmaların sekteye uğraması ve bölgede oluşan görsel kirliliğin uzun süre beklemesinden endişe ediliyor.

EN YOĞUN KURUM NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ…

Söz konusu binada faaliyet gösteren ve Sivas Valiliği’ne bağlı olarak hizmet veren kurumlar içerisinde en yoğunu İl Nüfus Müdürlüğü. Günde, ortalama 1300 kişiye hizmet veren kurumda, dijital sistemin yanı sıra defter kayıt arşivleri de muhafaza ediliyor. 50’ye yakın personelin bulunduğu kurumda, salon modeli ile oluşturulan alanda yaklaşık 15 gişede numaratör sistemi ile hizmet veriliyor. Binanın tahliye ve yıkım işlemlerinin hız kazanması için öncelikli olarak Nüfus Müdürlüğü’nün uygun bir mekan temini yapılarak biran önce taşınması bekleniyor. Kısa vadede yeni bina yapılması mümkün olmayan kurum için, mevcut kamu binalarında uygun bir yer oluşturulması beklenirken, kurumun tıpkı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi örneğinde olduğu gibi, kalıcı ya da alternatif yer üretilinceye dek kiralama usulü ile yeni bir alana taşınabileceği düşünülüyor. Edinilen bilgiye göre Sivas Belediyesi, özellikle Nüfus İl Müdürlüğü için Sivas Valiliği’ne 3-4 alternatif alan sundu ancak, bu alanlardan hiçbirisi fiziki şartlar itibariyle kurum için uygun görülmedi. Sivas Belediyesi “Kepenek Meydanı Projesi”nin yürütülebilmesi için alternatif alanlar bulma gayretini sürdürürken, Valiliğin bu konuda nasıl bir çalışma yürütüldüğü merak edilmeye başlandı.

Valilik SYDV’de binada yoğun olarak faaliyet gösteren bir başka kurum. Bu kurum için de biran önce uygun bir yer tahsis edilmesi bekleniyor.

YENİ SİSTEM KURULURSA

TAŞINMASI MÜMKÜN OLMAYABİLİR…

Bu yıl ülke genelinde uygulanması planlanan ancak, 2015 yılına sarkan yeni “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” sisteminin uygulamaya girmesi ve yeni sistem altyapısının mevcut alanda kurulması halinde Nüfus Müdürlüğü’nün taşınma ihtimalinin neredeyse sıfıra ineceği dillendiriliyor. Sisteme ilişkin donanım ve cihazların kuruma getirildiği öğrenilirken, mevcut binada bu yapılanma gerçekleştirilmeden önce, kurum için yeni alan üretilmesi gerektiği belirtiliyor.

KOLAY ULAŞILIR OLMASI ŞART…

Kent halkı ise il merkezi başta olmak üzere ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşın iş ve işlemlerinin gerçekleştirdiği Nüfus Müdürlüğü’nün mutlaka merkezi bir noktada olması gerektiği görüşünde. Kurumun kolay ulaşılır bir noktada olması gerektiğini belirten vatandaşlar, kent merkezindeki herhangi bir kurum ya da kuruluşla temas kurulduğunda Nüfus Müdürlüğü’nden evrak temini gerektiğini belirterek, kurumun uzak bir noktaya taşınmasının büyük sıkıntılara neden olabileceğini düşünüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —