PROJE BİZİ HEYECANLANDIRDI

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Karşıyaka’da bulunan tarihi köprü ile ilgili sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aslan, “Bizi heyecanlandıran bir restorasyon çalışması yapılıyor. Köprünün orjinali tamamen ortaya çıktı”

KÜLTÜR SANAT 23.05.2015 07:06:29 2271 0
PROJE BİZİ HEYECANLANDIRDI

PROJE BİZİ HEYECANLANDIRDI

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Karşıyaka’da bulunan tarihi köprü ile ilgili sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aslan, “Bizi heyecanlandıran bir restorasyon çalışması yapılıyor. Köprünün orjinali tamamen ortaya çıktı” dedi.

Sivas’ta Selçuklular döneminden kalan, 19 kemerli Kesik Köprü’nün restorasyonu kapsamında, tarihi eserin toprak altında kalan kısımlarının gün yüzüne çıkarılması için çalışma yürütülüyor. Karayolları 16. Bölge Müdürü Aslan, “Amacımız, Selçuklu eseri bu köprüyü turizme kazandırmak”

Selçuklular döneminden kalan, 19 kemerli tarihi Kesik Köprü’nün restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon kapsamında, köprünün toprak altında kalan kısımlarının gün yüzüne çıkarılmasının ardından devam eden restorasyon çalışmalarında korkuluklar ve yan tarafından bulunan duvarların restore çalışmaları sürüyor. 722 yıl önce yapılan ve günümüze kadar ulaşan tarihi Kesik Köprü’de ki çalışmaların birinci ayağının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında, Kızılırmak’ın suyunun yıllar önce yön değiştirmesi sonucu köprünün büyük ölçüde toprak altında kalan iki kemerinin de gün yüzüne çıkarılmasının ardından korkuluk ve yan tarafında bulunan duvarların restorasyon işlemleri bu sene bitirilecek. .

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan yaptığı açıklamada, asırlardır ayakta duran tarihi Kesik Köprü’yü gelecek nesillere güvenle teslim etmek için restorasyon çalışması başlattıklarını belirterek, “Köprüde önemli ölçede restorasyon çalışmalarını tamamladık fakat sürekli yeni şeyler çıkıyor. Kısa sürede bitireceğimizi düşünüyorduk fakat bizleri şaşırtan bir sürü ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı” dedi.

Aslan, restorasyon çalışmaları kapsamında, köprünün toprak altında kalan kısımlarının ve orijinal taşların iş makinesi kullanılmadan tamamen insan gücüyle ortaya çıkarıldığını söyledi.

Köprüde gerekli onarım çalışmalarının yapılacağını dile getiren Aslan, ” Amacımız, Selçuklu eseri olan bu köprüyü turizme kazandırmak” diye konuştu.

Aslan, şunları kaydetti:

“Tarihi köprü ile ilgili gelişmeler var. Daha önceden bunu kısa sürede bitirebileceğimizi düşünüyorduk ama tarihi eserlerimizin restorasyon ve onarımı gerçekten önem isteyen bir iş. Görmediğimiz şeylerle burada karşılaştık. Döşemeyi bu sene bitiriyoruz ama korkuluklar ve projede yer almayan yan tarafta ki duvarlarında restorasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bunları yaparken gerçekten çok güzel bir eser olduğunu da görüyoruz. Orjinalliği ortaya çıktı. Bakınca şuanda gerçekten bizi heyecanlandıran bir eser ortaya çıktı. Bu restorasyon tamamlanınca daha da güzelleşecektir.”

Anahtar Kelimeler: PROJE BİZİ HEYECANLANDIRDI
Yorumlar (0)

“MUHSİN YAZICIOĞLU DARÜŞŞİFA KÜLLİYESİ” İÇİN PROTOKOL İMZALANDI…

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0