ÖZEL İDARE ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR

Sivas İl Özel İdaresi’ne ait makine parkı şehir dışına çıkarılıyor. Ek hizmet binası ve misafir hane ise ana binanın hemen arkasında bulunan boş araziye yapılacak. Yeni ek bina ve misafirhane akıllı bina olarak inşa edilecek.

GÜNDEM 5.03.2015 07:19:57 1700 0
ÖZEL İDARE ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR

ÖZEL İDARE ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR

Sivas İl Özel İdaresi’ne ait makine parkı şehir dışına çıkarılıyor. Ek hizmet binası ve misafir hane ise ana binanın hemen arkasında bulunan boş araziye yapılacak. Yeni ek bina ve misafirhane akıllı bina olarak inşa edilecek.

Sivas İl Özel İdaresi, bazı birimlerini şehir dışına kaydırmak, yeni yatırımlar yapmak ve teknolojisini yenilemek adına yatırımlar yapacak. İlk yatırım Makine İkmal Müdürlüğü’nün şehir dışına çıkarılması yer alacak. Yeni ek hizmet binası ile idareni tek yönlü yönetilmesini sağlayacak projede misafirhane gibi sosyal donatılar ve akıllı binalar yer alacak. Projenin toplam maliyeti ise 25 milyon TL olacak. İl Genel Meclisi’nin 3. birleşiminde görüşülen konu oylama sonucunda karara bağlandı. Karar sonrasında açıklama yapan İl özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, uzun süredir alt yapı çalışmalarını yaptıkları projenin hız kazanacağını söyledi. Makine İkmal Müdürlüğü’nün şehir içerisinde kaldığını, Sivas Belediyesi’nin o bölgede proje çalışması yaparak yeni bölge hastanesinin yol ağına katmayı planladığını söyleyen Ayhan, konunun kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Makine İkmal Müdürlüğü ve araç parkının taşınması ile birlikte teknoloji yenilemeye gideceklerini belirten Ayhan, “İki önemli husus var. Bunların Önemli olduğunu düşünmekteyiz ve uzun süredir alt yapı çalışması yürütüyorduk. Ek hizmet binasıyla ilgili bazı birimlerimiz farklı bazı birimlerimiz ise çok farklı yerlerde hizmet veriyor. Misafir hane, atölye, iş güvenliği sağlığı merkezi gibi yerler Tapu’nun orada hizmet veriyor. 3 farklı noktada hizmet vermekte. Bunlar tek elden yönetim için sıkıntılı durumlardır. Bir de makine ikmal müdürlüğünün olduğu yerde Sivas belediyesinin yapmış olduğu imar planında direkt yeni hastaneye bir yol vermiş ve karşıya geçiş sağlamış. Bu da yeni geçişlerden birisi. O bölge 49 bin metrekare. Bunun 33 bini hazinenin 5 bini bizim ve geri kalanı da Sivas Belediyesinin mülkiyeti. Bura ile ilgili değerlendirme yapıldı. Tapu ve cami arası ifraz yapılıp bize ifraz edilecek. Geri kalanı ise Sivas Belediyesi ve Hazine ifrazlarıyla alacak. Belediye orada ki makine ikmal müdürlüğünü kaldırarak hem araç sirkülasyonunun devamını sağlamak hem imar planını uygulamak istiyor. Her kurum kendi yapması gerekeni yapacak” dedi.

Taşınma işlemiyle birlikte makine ikmalin teknolojisinin yenilenip, yeni hangarlar yapacaklarını söyleyen Ayhan, proje için ödenek sıkıntısı yaşamayacaklarını ifade etti. Ayhan, “Makine ikmal müdürlüğünü hem modern teknoloji hem şehir dışına taşımak hem de hangarlarımızı yenilemek istiyoruz. Akaryakıt depolarının yeniden yapılmasını istiyoruz. Misafirhaneler yine aynı şekilde. Yeni misafirhaneler yapmak istiyoruz. Makine ikmali sadece şehir dışına taşıyıp diğer birimleri de özel idarenin ana binası arkasına akıllı bina yapmak suretiyle taşımak istiyoruz. Belki 30 – 40 yıl sonrası için güzel bir bina tasarlamaktayız. Bu projelerin maliyeti kurumumuza yaklaşık 25 milyonluk bir bütçe getirecektir. Maliyet bu şekilde olacaktır. Biz Sivas İl Özel İdaresine ait gayrımenkullerin satılmasını talep ediyoruz. Bazen bu paralar nelere kullanılıyor deniyor ama bizim düşüncemiz buydu. Bugüne kadar açıklamamakta ki amacımız önümüzü görebilmekti. Şuan da 1.5 milyon TL’lik bir satış yaptık. Bu yıl sonuna kadar 8 milyon TL’yi bulacak. Daha büyük arsalarımız gayrimenkullerimiz var ama onları şuan için düşünmüyoruz. Eğer ihtiyaç olursa onları da satar Sivas İl Özel İdaresi’ne devasa iki yatırımı daha kazandırmış oluruz. Belki de Sivas İl özel idaresi 2015 yılı içerisinde ki en önemli ve en hayırlı kararlardan birisini uygulamaya almış olacak. Takdir meclisindir” dedi.

İDARENİN KALICI ESERİ OLACAK

Zaman zaman gayrimenkül satışı sonrasında kendilerine sorular sorulduğunu belirten Ayhan, satış sonrasında kazanılan paralar ile kalıcı eserlerin yapılacağını söyledi. Ayhan, “Çevre Orman Bakanlığı arka tarafın kirasını 29 yıllığına istiyor. Biz de onları bekletiyoruz. Diyoruz ki gayrimenkuller ile ilgili çalışma yapıyoruz. Bu neticelensin. Burada ifraz yapmamız lazım. 2015 yılı zaten planlama olarak geçiyor. Projelendirme ve önümüzü görme dönemi olacak. Bundan sonra ki süreç kurumumuza ek bir külfet yada mevcut yatırımlardan kesip burada bir şeyler yapmak değil. En çok gayrimenkul satılıyor. Bunlar ne oluyor deniyor ama işte bu tarz projeler oluyor” ifadelerinde bulundu.