Özel Hastane Sayısı 3’e Yükselecek

Özel Hastane Sayısı 3’e Yükselecek

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Sivas’ta sağlık alanında gerçekleştirilen önemli kamu yatırımlarının yanı sıra özel sağlık yatırımlarının da hızla arttığını söyledi

Özel Hastane Sayısı 3’e Yükselecek

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Sivas’ta sağlık alanında gerçekleştirilen önemli kamu yatırımlarının yanı sıra özel sağlık yatırımlarının da hızla arttığını söyledi

Kentte, ikinci bir özel hastanenin temelinin atıldığını belirten İlter, üçüncü hastaneye ise onay çıktığını belirtti İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Sivas’ın sağlık alanında gerçekleştirilen kamu yatırımları ile önemli bir noktaya geldiğini belirterek, buna paralel olarak gerçekleşen özel sağlık yatırımlarını da çok önemsediklerini belirtti. Kentte, hali hazırda faaliyet gösteren bir özel hastane bulunduğunu belirten İlter, 2. Hastanenin temelinin atıldığını, üçüncü hastaneye ise onay çıktığını belirterek, yakın zamanda Sivas’ın üç özel hastaneye sahip olacağını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizmine yönelik gerçekleştirilen sağlık yatırımlarına da büyük önem verdiğini belirten İlter, Sivas’ın bu alanda da avantajlı bir noktada olduğunu belirterek, yatırımcıları bu alanda yatırım yapmaya davet etti.

“SİVAS’TA ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARI ARTIYOR”

Sivas’ın sağlık alanındaki yatırımlar noktasında önemli bir ivme kazandığını, özel sektör yatırımlarının da bu doğrultuda arttığını belirten İlter, kentte yakın zamanda üç özel hastanenin hizmet vereceğini, bunun da sağlık hizmetleri açısından güzel bir rekabet ortamı oluşturacağını söyledi.

İlter; “Sivas’ta sağlık alanında özel sektör yatırımları artmaya başladı. İkinci bir özel hastanemizin inşaatı başladı. Üçüncü bir özel hastanemizin de kararı verildi. İnşallah önümüzdeki süreçte üçüncü özel hastanemizi de Sivas’a kazandırılmış olacak. Bu bir rekabet doğuracak, ilimizdeki sağlık tesisinin kapasitesini artıracak, önemli bir de güç katacak ve ilimizin için büyük bir avantaj olacak. Biz bu hastanelerimizi, kendilerini güçlendirerek hem marka olmaları hem de vatandaşa daha büyük bir alanda, daha büyük bir kapasiteyle hizmet edebilmeleri sürekli takip ediyoruz. Bütün sağlık kurumlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Bölge Hastanemiz kısa süre içinde bitecek. İl merkezinin dışında ilçelerimizde gerçekleştirilen ve devam eden önemli sağlık yatırımları var. Cumhuriyet Üniversitemizin de yeni hastane çalışmaları var. Yeni Kadın Doğum Hastanesi yapmak istiyorlar. İnşallah bunlar bittiği zaman Sivas’ta bayağı bir sağlık tesisi zenginliği olacak. Şuanda da bir sıkıntımız yok ama daha güçlü olduğumuz zaman hem il dışından hastalar buraya gelecek. Hem de vatandaşlarımız farklı şehirlere gitme ihtiyacı duymayacak” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ

Sivas’ın sağlık turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Sağlık Bakanlığı’nın bu kapsamda özel yatırımları teşvik ettiğini belirtti.

Özel Sektörün Sivas’ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceğini belirten İlter, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığımız sağlık turizmi ile ilgili çok ciddi atılımlar planlıyor. Bir taraftan da başladı. Bu konuda kendisi doğrudan bir yatırım yapmak suretiyle değil, yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmak suretiyle mevzuatı geliştiriyor. Sağlık turizmi ile ilgili asıl ana mevzuat ise önümüzdeki yıl muhtemelen çıkacak. İlk etapta sağlık bakanlığı sağlık hizmeti veren özel hastanelerin kaplıca gibi yerlerde de sağlık hizmeti verebilmesinin önünü açtı zaten. O nedenle sadece özel hastaneler değil, üniversitelerimiz de bunu yapabilir. O bölgelerde kendileri bir sağlık tesisi kurup onu işletmek suretiyle yatırım yapabilirler. Özel sektör de bu konuda oldukça heyecanlı. Sivas’ımızda Sıcak Çermik bölgesinde ciddi bir hareketlilik var. Bu birbirini takip edecektir. En azından bu kadar daha yatırımcının önümüzdeki süreçte buraya geleceklerini düşünüyorum. Eğer o bölgedeki tesisler sağlık hizmeti de sunmak isterlerse, özel hastanelerle anlaşarak sağlık üniteleri kurabilirler.

Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak gereken desteği veriyor ve sağlıyoruz. Zaten Bakanlığımızın da bu yönde teşviki var. Balıklı Kaplıcamız da çok önemli. Balıklı kaplıcada şuan zaten bir işletmecisi var. Biz yazın oraya gittik, biraz daha modernize edilmesinde, daha fazla tanıtılmasında fayda var. Çünkü insanlar bildiği yerlere gidiyorlar. Burada ulusal ve uluslar arası tanıtıma biraz daha önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”