Tarih: 31.10.2015 15:16

OTOBÜSLERİN TOPLANMA MERKEZİ ÜNİVERSİTE OLUYOR?

Facebook Twitter Linked-in

OTOBÜSLERİN TOPLANMA MERKEZİ ÜNİVERSİTE OLUYOR?

Sivas Belediyesi, kentin her yerinden rahatlıkla üniversiteye ulaşım sağlanması için halk otobüslerinin toplanma merkezini Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunana öğrenci yurtlarının yanında oluşturuyor.

50 bini aşan nüfusu ile gün geçtikçe büyüyen Cumhuriyet Üniversite´nin ulaşım sorununa İsmet Yılmaz Köprüsü, Köprülü Kavşağı ve İsmet Yılmaz Bulvarı´nı yaparak büyük oranda çözüm üreten Belediye, toplu taşımayı kullanan vatandaşlar için de halk otobüslerinin toplanma merkezini Üniversite´ye kurarak şehrin her yerinden tek seferde bölgeye ulaşımı sağlanacak.  

Yer tespiti yapılmasının ardından çalışmalarına hız veren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Üniversite yerleşkesinde bulunan öğrenci yurtlarının hemen arkasına toplanma merkezini kurmak için düğmeye bastı.

İş makineleriyle yoğun bir şekilde, kurulacak merkez için yer açma çalışmaları yapan ekipler, bölgeye uzanacak yeni yol çalışmalarını da sürdürüyor. Kısa sürede yol, asfalt, aydınlatma ve diğer sosyal donatıları tamamlayarak toplanma merkezini hizmete açmayı hedefleyen Belediye, yıllardır kangren haline gelmiş olan Üniversite´nin ulaşım sorununu kökünden kazımayı planlıyor.        




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —