Tarih: 04.10.2024 16:35

Ortaokul öğrencileri Meclis'in konuğu oldu

Facebook Twitter Linked-in

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarının 2. birleşimi, İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla başkanlığında gerçekleştirildi. 

2 oturumdan oluşan toplantının 1. oturumunda İl Genel Meclisi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ile Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulu okul müdürü, öğretmenleri ve 6-E sınıfı öğrencilerini misafir etti.

Hazirunu selamlayarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Şarkışla, “Bugün burada meclisimize güzellik katan çok kıymetli misafirlerimiz var. Öncelikle bizleri bir araya getiren okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Şarkışla, 31 Mart 2024 yerel seçimler sonrasında belediye başkanları, muhtarlar ve il genel meclisi üyelerinin seçildiğini ifade ederek İl Genel Meclisinin İl Özel idaresinin karar organı olduğunu söyledi. Şarkışla, Türkiye’de demokrasinin işleyişi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Akabinde söz alan öğrenciler meclisten okullarına futbol sahası yapılmasını, oyun parklarının olmadığını, okul dış cephelerinde bakım onarım ihtiyaçlarının olduğunu belirterek isteklerini iletti. Talepleri dikkatle dinleyen İl Genel Meclisi Başkanı Şarkışla, not alarak ilgili birimlere ileteceğini ifade etti.

Okul Müdürü Cengiz Erdoğan ise “Yerel yönetimleri yerinde tanıma fırsatı verdiğiniz ve zaman ayırarak bizleri burada misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi. 

Konuşmaların ardından meclis üyeleri tarafından öğrencilere kitap hediye edildi.

Toplantının 2. oturumunda ise gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —