Onkoloji profesörleri Sivas´ta toplandı

Türkiye Translasyonel Onkoloji Çalışma Grubu olarak bir araya gelen öğretim üyeleri, kansere yönelik ?Yeni Korunma Stratejileri?, ?Erken Tanı Yöntemleri?, ?Daha Etkin Tedavi Yöntemleri? ve bunlara yönelik cihazları geliştirmek üzere başlattıkları Ar-Ge fa

MEDYA 30.07.2015 09:43:27 2513 0
Onkoloji profesörleri Sivas´ta toplandı

Onkoloji profesörleri Sivas´ta toplandı

Türkiye Translasyonel Onkoloji Çalışma Grubu olarak bir araya gelen öğretim üyeleri, kansere yönelik ?Yeni Korunma Stratejileri?, ?Erken Tanı Yöntemleri?, ?Daha Etkin Tedavi Yöntemleri? ve bunlara yönelik cihazları geliştirmek üzere başlattıkları Ar-Ge faaliyetlerini üniversitemizdeki öğretim üyeleriyle paylaştı.

Çalışma grubunun üyelerinden bir bölümü Cumhuriyet Üniversitesinin ev sahipliğinde bir araya gelerek yeni işbirliklerinin oluşması amacıyla toplantı düzenledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Baskın, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Görkem Eskiizmir, Doç. Dr. Gülsüm Gençoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerim Yapıcı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü Araştırma Görevlisi Gizem Çalıbaşı katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca toplantıda  önemli proje destekleri olan Türkiye Translasyonel Onkoloji Çalışma Grubu, kanserin erken tanısı ve tedavi başarısını öngören yeni biyo belirteçlerin saptanması, hasta başında hızlıca tanı koyacak yeni cihaz ve yöntemlerin geliştirilmesi gibi konulara değinildi.

Gruptakiler, çok yeni bir teknoloji olan lab-on-a-chip teknolojisine yönelik kitlerin, kanserde görüntüleme sistemlerinin, medikal alanda kullanılacak nano teknolojilerin, kanserin tedavisine yönelik aşı ve nano ilaç teknolojilerinin geliştirilmesi ve Türkiye´de üretilmesine yönelik çalışmalarını da anlattı.

Geleceğin dünyasını hazırlayan bir ekip olarak bir araya gelen Türkiye Translasyonel Onkoloji Çalışma Grubu, amaçlarının geniş bir işbirliği ağı yaratarak Türkiye´de kansere yönelik ilgi ve teknoloji üretimi gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.  Kerim Yapıcı´nın da yer aldığı grubun, ?Oral kavite kanserinin tedavisinde sisplatin yüklenmiş grafen tabanlı nanomalzemelerle kombine edilen pulsed lazer hiperterminin etkisinin değerlendirilmesi.

Ağız boşluğu ve Larenks kanser hücre hatlarında radyoterapi ile birlikte Altın, Gümüş ve Platin nanotaşıyıcılarla kombine sisplatin etkinliğinin karşılaştırılmalı incelemesi.? projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Türkiye Translasyonel Onkoloji Çalışma Grubu, aynı zamanda Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık´ı makamında ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ve toplantılar hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundular.

Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

16. Sivas Tanıtım Günleri, Yoğun İlgi Gördü

( VİDEOLU HABER) BİRLİK CADDESİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE…

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

Özdemir'den Sigorta Haftası mesajı

  • Pazar 10.2 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 11.5 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Salı 14.9 ° / 2.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3