Omfalosel hakkında bilgi verdi

Medicana Sivas Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aluç, yaklaşık 3 bin doğumda bir görülen ve karın ön duvarı rahatsızlığı olan omfalosel hakkında bilgi verdi.

SAĞLIK 4.01.2024 14:41:00 1892 0
Omfalosel hakkında bilgi verdi

Medicana Sivas Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aluç, yaklaşık 3 bin doğumda bir görülen ve karın ön duvarı rahatsızlığı olan omfalosel hakkında bilgi verdi.

 Dr. Aluç, “Omfalosel yaklaşık 2-3 bin doğumda bir görülen karın ön duvarı anomalisidir. Göbek halkasının olduğu yerde yaklaşık 2-10 santimetre arasında oluşan karın ön duvarı defektinden etrafı ince bir zar ile çevrili bir şekilde hastanın barsakları dışarı doğru çıkar. Bu kesenin içerisinde genellikle barsaklar olmasına rağmen bazen de mide ve karaciğer de olabilir” dedi.

Defektin büyük olduğu takdirde bebeğin anne karnında yapılan ultrasonlarında bu anomalinin saptanabileceğini ileten Aluç;  “Defekt küçük ise genellikle görülemez. Defektin büyük olduğu hastalarda bebeğin sezaryen ile doğurtulması daha çok tercih edilmektedir. Beraberinde multisistem anomalilerine genellikle sık rastlanır. En sık kardiyovasküler anomaliler, sindirim sistemi anomalileri, kemik ve ürolojik anomaliler görülür” dedi. 

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aluç,  “Bebek doğduktan hemen sonra tanı kesinleşince hasta yoğun bakıma alınarak tedavisine başlanır. İki tür tedavi yaklaşımı vardır. Eğer küçük bir açıklık varsa hasta stabilleştikten sonra cerrahi olarak karında defekt onarılabilir. Daha büyük omfalosellerde ise düzenli pansumanlarla barsakların karın içerisine girmesi hızlandırılır ve ardından cerrahi kapatma işlemi uygulanabilir” diye konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler: Omfalosel hakkında bilgi verdi
Yorumlar (0)

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

SBTÜ Akademisyenleri ve Sivas Sanayicileri El Ele: Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başladı

  • Pazartesi 25.4 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0