Sivaslılar, ordunun yanı sıra devletin tüm kurumlarına sızan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının birer birer tespit edilebilmesi için 3 ay süre ile ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kararının uzatılmasını istiyor.
OHAL´in süresi uzatılmalı
Sivaslılar, ordunun yanı sıra devletin tüm kurumlarına sızan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının birer birer tespit edilebilmesi için 3 ay süre ile ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kararının uzatılmasını istiyor.
Gazete Şehir, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından meydanları boş bırakmayan ?milli irade´ nöbetçilerinin nabzını tuttu. Demokrasi nöbetini kent meydanında aralıksız sürdüren Sivaslılar, iyilerin dostu kötülerin düşmanı olan olağanüstü hal kararının süresinin uzatılmasını talep ediyor. Namuslu ve haysiyetli kamu görevlisi için bir zırh olacak olan olağanüstü hal (OHAL) ile vatan hainlerinin birer birer ayırt edileceğini dile getiren Sivaslılar, devletin stratejik birimleri başta olmak üzere bütün kurumlara kümelenen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının tamamen ?temizlenmesi´ için sürenin uzatılması gerektiğini ifade ediyor.
HALK, İDAM İSTİYOR
Devletin birliğine karşı koymak isteyen FETÖ´cülerin en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini kaydeden Sivaslılar, idamın şart olduğunu vurguluyor.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Milletçe havalimanında toplanalım, o azınlık grubu tankları ile topları ile gelsinler ne yapacaklarsa yapsınlar. Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır? sözlerinin ardından meydanlara inen Yiğidolar, yarın son kez nöbet tutacak.
SAYININ ARTMASI BEKLENİYOR
Ülkede; demokrasi ile vatandaşın hak ve özgürlüklerine yönelik tehdidin ortadan kaldırılması için gereken adımların en etkin ve hızlı bir şekilde atılabilmesi amacıyla Anayasa´nın 120. maddesi gereğince 20 Temmuz´da ilan edilen OHAL çerçevesinde çok sayıda rütbelinin yanı sıra kamu görevlisi, gazeteci gözaltına alındı, tutuklandı veya açığa alındı. İlerleyen günlerde sayının daha da artması bekleniyor.
OHAL NEDİR?
Olağanüstü hâl (OHAL) , olağanüstü yönetim usullerinin uygulanmasını gerektiren doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, kamu düzenini ciddi biçimde bozan yaygın şiddet olayları gibi durumlar. Olağanüstü hâl rejimi yönetim makamlarının yetkisinin genişlemesi sonucunu yaratır. Belirli yaş aralıklarındaki vatandaşlar için çalışma yükümlülüğü, gerektiğinde para ve mal yükümlülüğü konulabilir. Olağanüstü hâl önlemlerinin ortak ve en tartışmalı yönleri ise yaygınlaştırılması ve genellikle bunlara karşı yargı yolunun kapalı olmasıdır. Olağanüstü hâl, 27 Ekim 1983 tarihinde yürürlüğe giren 2935 sayılı Olağanüstü Hâl Kanunu kapsamında tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar, ağır ekonomik bunalım ve "anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması" olarak nitelendirilen durumlardır. Bu hâllerin bir veya birden fazlasının görülmesi durumunda cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Millî Güvenlik Kurulu´nun görüşünü de aldıktan sonra, yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hâl ilan edebilir.